CavV6 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Nie wiem czemu, mimo tego że nigdy nie miałem problemów z komputerami (lol) nie mogę pomyślnie podłączyc dwóch komputerów. Jeden z nich (laptop) łączy się z routerem za pomocą WiFi, desktop natomiast (Vista Ultimate) za pomocą kabla. W obydwu net zawsze działa bez zastrzeżeń. Dodam teraz, że XP widzi w Sieci w grupie roboczej tylko siebie. Vista natomiast widzi obydwa komputery, ale po próbie wejścia w ten z XP wyskakuje błąd: Obydwa koputery posiadają udostępnione foldery, Vista ponadto drukarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 norma... , pewnie firewalle blokują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 norma... , pewnie firewalle blokują... Obydwa mają Windowsowskie FW powyłączane, obydwa używają Norton Internet Security. W jego przypadku wyskakuje info o próbie połączenia, a tu się nic nie pojawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Jezeli chodzi o NIS to on różnie się zachowuje z doświadczenia wiem, że nawet jak niby jest wyłączony to potrafi blokować ruch.. Lepiej w regułach firewalla dodaj wpis pozwlający na ruch w sieci LAN (wpisz do strefy zaufanej podsieć z jakiej korzystasz). -Sprawdź czy komputery mogą się wzajemnie pingować -Otoczenie sieciowe sobie odpuść (żeby działało poprawnie trzeba mieć WINS lub chociaż plik LMHOSTS z odpowiednimi wpisami. Na komputery wchodź poprzez \\numer_ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Na komputery wchodź poprzez \\numer_ip Dzięki, a czy wtedy da się używać Dysków Sieciowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 no pewnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...