Skocz do zawartości
Gość Kruca

Upgrade Do Max 350zł

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy kondensatory w Logic`u zachowają się tak samo jak w megabajcie i jego pochodnych po podłączeniu tego radka :lol: :lol: :lol: A powiem, że trudno było doszukać się jego resztek... IMHO zakładający temat ma widać dwa wybory modlić się codziennie by mu nie trzasło nic (opcja dla wierzących), lub jeśli jest ateista zakupić lepszy zasilacz (od choćby delta) i spać spokojnie.

Jestem atesita, ale wedlug ciebie jednak chyba powieniem uwierzyc bo wkoncu 3/4 ludzie na nonamech i zyja. A myslalem ze z tym ateizmem jestem taki cwany, a tu jednak wiara czyni cuda.

q8ic czytasz mi w myślach chodziło właśnie o ga-p31, który taki badziewny nie jest i da się OC wystarczająco by przepędzić X2...

Jestem zwolenikiekm Intela ale nie moge takich bezsensow tolerowac, zgodzisz sie chyba obecnie najlepszy budzetowy procek to e5200 + twoj typ plyty bedzie bedzie pod 400zl. Wystarczy ze kolega kupi Phenoma 9550 w tej samej cenie i bez podkrecania ma wyniki prawie jak na tym podkreconym Intelku, jak podkreci amd to bedzie mial takie same wyniki. To chyba udowadnia ze nie ma co zmieniac platform na sile, bo bez gminastykowania i podkrecania w tej samej cenie ma prawie taka sama wydajnosc.

Ps. Gdybym bez krecenia, w tej cenie po zmianie tylko procka uzykal 80-85% to dla mnie i tak jest lepsza altenratywa niz zmieniac plyte + procek i jeszcze bawic sie w o/c co moze skonczycz sie przpealeniem polowy kompa.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko spojrzałem do tego tematu i zrobiłem listę nonameów:

Be Quiet SP 450

be quiet! Dark Power 450W

ThermalTake purepower 500w

Amacrox AX450-PNF

ModeCom FEEL III 350w

Chieftec GPS-350EB-101A 350W

fortron 350PNR

Nawet w komputroniku wycofali się z montowania kiczowych zasilaczy do zestawów (minimum to FEEL)

A jeśli wg Ciebie nonamy są naj naj naj to polecam lekturę padające zasilacze i skończmy ta nierówna polemikę...

A co do zamiany platformy to tylko wspomniałem że montowanie X2 IMHO bezsens...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko spojrzałem do tego tematu i zrobiłem listę nonameów:

Be Quiet SP 450

be quiet! Dark Power 450W

ThermalTake purepower 500w

Amacrox AX450-PNF

ModeCom FEEL III 350w

Chieftec GPS-350EB-101A 350W

fortron 350PNR

Lista nonamow? :mur: Modecom,Chieftec,fotron i bequeit?

BeQuiet sie zaczynaja od 200zł wzwyż...może źle odczytałem sens...a może chodzi ci o konkretne modele, ale to i tak dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neho gdybyś przeczytał cały temat wiedziałbyś że dość uszczypliwie zwróciłem uwagę mariokingowi, iż rzadko kto już używa nonemowych zasilaczy...

Zalamujesz mnie, wedlug ciebie miarodajne jest sugerwanie sie posiadanym sprzetem przez uzytkownkow forum. Totalny bezsens, gdzie tu logika i statyka. Naprawde dziecinne podejscie i swiadczy o krotkowzrocznosci. Na jednego usera co sie udziela na forum i interesuje sprzetem, przypadaja tuziny co znajomosc komputera ogranicza sie do wlaczenia powera, zakupili sprzet z marketow czy roznych najtanszych promocji. A wiadomo ze tam sie nawet Feela niz znajdzie i napewno nie spotkasz wlascicieli na zadnym forum traktujacym o sprzecie komputeoryw. :P

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalamujesz mnie, wedlug ciebie miarodajne jest sugerwanie sie posiadanym sprzetem przez uzytkownkow forum. Totalny bezsens, gdzie tu logika i statyka. Naprawde dziecinne podejscie i swiadczy o krotkowzrocznosci. Na jednego usera co sie udziela na forum i interesuje sprzetem, przypadaja tuziny co znajomosc komputera ogranicza sie do wlaczenia powera, zakupili sprzet z marketow czy roznych najtanszych promocji. A wiadomo ze tam sie nawet Feela niz znajdzie i napewno nie spotkasz wlascicieli na zadnym forum traktujacym o sprzecie komputeoryw. :P

Gdzie jest meritum tej wypowiedzi? Bo to tekst o niczym...mający na celu utwierdzenie że jesteś znającą się osobą tak? Nie wiem które zdanie utwierdziło cię w przekonaniu o sugerowaniu się...bo ja nie widzę w swojej wypowiedzi takiego zdania, no ale ty wiesz lepiej co ja napisałem. BeQueit czy Chieftec to jedne z lepszych marek zasilaczy, więc nie rozumiem twojej wypowiedzi...

Aha przypomniało mi się, nie używaj pojęć których znaczenia nie znasz:

Statyka - dział mechaniki zajmujący się równowagą układów sił m.in. równowagą cieczy (hydrostatyka) i gazów (aerostatyka). Podstawowym problemem jest znajdowanie położenia równowagi w danej sytuacji początkowej. Jednym z najogólniejszych twierdzeń dotyczących równowagi punktów materialnych jest zasada Lagrange'a

Edytowane przez neho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie jest meritum tej wypowiedzi? Bo to tekst o niczym...mający na celu utwierdzenie że jesteś znającą się osobą tak? Nie wiem które zdanie utwierdziło cię w przekonaniu o sugerowaniu się...bo ja nie widzę w swojej wypowiedzi takiego zdania, no ale ty wiesz lepiej co ja napisałem. BeQueit czy Chieftec to jedne z lepszych marek zasilaczy, więc nie rozumiem twojej wypowiedzi...

Polecam pocwiczyc czytanie ze zrozumienie. I cos wiecej niz ostatni post :P

Aha przypomniało mi się, nie używaj pojęć których znaczenia nie znasz:

Statyka - dział mechaniki zajmujący się równowagą układów sił m.in. równowagą cieczy (hydrostatyka) i gazów (aerostatyka). Podstawowym problemem jest znajdowanie położenia równowagi w danej sytuacji początkowej. Jednym z najogólniejszych twierdzeń dotyczących równowagi punktów materialnych jest zasada Lagrange'a

Podobnie jak wyzej, troche wyrozumialosci i czytanie ze zrozumieniem by nie zaszkodzilo. Wielkiego geniuszu nie trzeba, by sie domyslic ze chodzilo mi o statystyke, prosta literowka, moj blad. Zeby sie jak pirania czepiac by udwodniz swoja wyzszosc, to juz swiadczy o tobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie kolega się pytał o kartę graficzną a wy tu piszecie poematy o zasilaczu......

Ja tu nie widzę sensu wkładanie najnowszej karty jak procek tego nie uciągnie nie wspominając o ramie, dysk będzie cały czas w użyciu i będzie spowalniał grę, co z tego że będzie to najnowszy sprzęt od ATI czy Nvidi jak reszta zablokuje rozwinięcie skrzydeł, jeśli komp nie jest do grania to poco od razu DX10 alboDX11 jaki w tym sens ????????

Jak dla mnie to pakowanie kasy w najnowsze karty to nonsens bo za pół roku karta będzie kosztować połowę tego co wydał na jej zakup a i tak nie skorzysta z jej możliwości przy obecnym konfigu

Moja propozycja

Coś ze stajni NV seria 84xx albo 86xx ostateczność to 88xx i już będzie skok wydajności

Dokupić przynajmniej 512 ramu i wstawić go w Duala albo jeszcze lepiej kupić gotowy zestaw 2x1GB lub 2x512 800MHz a tą sprzedać

Jako dodatek sprzedać procka i za resztę kupić AMD X2

Ja mam osobiście 7600GS z 256Mb i wszystkie gry mi chodzą i spokojnie oglądam sobie filmy w 1080p HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie kolega się pytał o kartę graficzną a wy tu piszecie poematy o zasilaczu......

Ja tu nie widzę sensu wkładanie najnowszej karty jak procek tego nie uciągnie nie wspominając o ramie, dysk będzie cały czas w użyciu i będzie spowalniał grę, co z tego że będzie to najnowszy sprzęt od ATI czy Nvidi jak reszta zablokuje rozwinięcie skrzydeł, jeśli komp nie jest do grania to poco od razu DX10 alboDX11 jaki w tym sens ????????

Jak dla mnie to pakowanie kasy w najnowsze karty to nonsens bo za pół roku karta będzie kosztować połowę tego co wydał na jej zakup a i tak nie skorzysta z jej możliwości przy obecnym konfigu

Moja propozycja

Coś ze stajni NV seria 84xx albo 86xx ostateczność to 88xx i już będzie skok wydajności

Dokupić przynajmniej 512 ramu i wstawić go w Duala albo jeszcze lepiej kupić gotowy zestaw 2x1GB lub 2x512 800MHz a tą sprzedać

Jako dodatek sprzedać procka i za resztę kupić AMD X2

Ja mam osobiście 7600GS z 256Mb i wszystkie gry mi chodzą i spokojnie oglądam sobie filmy w 1080p HD

Tylko kolega ma kompa dosyc rozwojowego, wystarczy zmieniac procka dokupic ramu i zasilacz dla swietego spokoju. Najnowsze gry nie beda problem. Jak teraz kupi taka budgetowa grafi9ke jak sugerujesz, faktycznie zapewni skok osiagow ale za pol roku bedzie guwno warta, bo jej nie sprzeda za sensowne pieniadze a watpie zeby graficzki az tak potanialy ze to co teraz zaoszczedzilby na dolozeniu do hd4670 wystarczy mu na ta karte za pol roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi