voltek0503 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Witam... Mój kumpel ma Intel Pentium 4 630, 3000 MHz na płycie głównej Asus P5GD1 Pro... Ostatnio czyścił kompa... rozłożył całego kompa... po złożeniu kompa ma bardzo wysoką temperaturę... w czasie uruchomienia jest 81' C ... w czasie normalnego użytkowania(oglądanie zdjęć, słuchanie muzyki itp. bez gier...) jest około 90' C... nic nie jest kręcone... wszystko standard... Czy to jest normalna temperatura??? Pomóżcie... Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msip Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Witam... Mój kumpel ma Intel Pentium 4 630, 3000 MHz na płycie głównej Asus P5GD1 Pro... Ostatnio czyścił kompa... rozłożył całego kompa... po złożeniu kompa ma bardzo wysoką temperaturę... w czasie uruchomienia jest 81' C ... w czasie normalnego użytkowania(oglądanie zdjęć, słuchanie muzyki itp. bez gier...) jest około 90' C... nic nie jest kręcone... wszystko standard... Czy to jest normalna temperatura??? Pomóżcie... Pozdrawiam... Zdejmował radiator z procesora? Jeśli tak, to trzeba go wyczyścić, a potem posmarować pastą termoprzewodzącą. Arctic Silver 5 dobre. Ale kosztuje 15 zł. Pentium IV lubi się grzać, ale to "lekka" przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Pasta termo przewodząca została nałożona? Radiator dobrze siedzi w sockecie ? Wentylator sprawny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltek0503 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zdejmował radiator z procesora? Jeśli tak, to trzeba go wyczyścić, a potem posmarować pastą termoprzewodzącą. Arctic Silver 5 dobre. Ale kosztuje 15 zł. Pentium IV lubi się grzać, ale to "lekka" przesada. zdejmował radiator... sam mu czyściłem radiator i procka... sam smarowałem procka pastą(spire-420)... na pewno jest wszystko ok... takie moje zdanie... tylko ta temperatura...moze to czujnik...? Pasta termo przewodząca została nałożona? Radiator dobrze siedzi w sockecie ? Wentylator sprawny ? Pasta nałożona... radiator dobrze siedzi... wentylator sprawny... sam zakładałem to wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Jak przedtem było OK to nie może być czujnik ;p Może źle zamontowaliście (?) cooler ? BTW Ja na swoim starym Celeronie miałem 110*C i żył (^^,) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltek0503 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Jak przedtem było OK to nie może być czujnik ;p Może źle zamontowaliście (?) cooler ? BTW Ja na swoim starym Celeronie miałem 110*C i żył (^^,) Cooler jest raczej zamontowany dobrze... jutro sie przejde do niego i zobacze wszystko jeszcze raz... jutro napisze co i jak... tymczasem dzięki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Jeśli po zdjęciu prawego boku obudowy jest dostęp do płtyty głównej w miejscu podstawki cpu, dotknij tam płytę główną, nie dotykająć ścieżek tylko laminatu. Przy źle założonym radiatorze mobo z drugiej strony powinno parzyć a radiator będzie chłodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...