Zulok Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam myślałem nad blokami na RAM własnej roboty i myślałem by skonstruować coś takiego http://mcs.pc.pl/produkt1581.html choć nie wiem czy to będzie dało tak łatwo zrobić albo mój projekt 2 blaszki aluminiowe połączone z małym blokiem wodnym(lub miedziane), myślę ze to łatwiej zrobić, ale jakie to będzie sprawne tego nie wiem http://www.xoxide.com/koolance-ram-30-v06.html To by było najlepsze ale w domu tego raczej nie zrobię I się chciałem się zapytać która opcja będzie najlepsza pierwsza czy druga i czy w ogóle się opłaca to robić?? Znalazłem też fajny sklep ze złączkami http://www.narzedziowy.pl/product_info.php...mp;currency=pln nie drogi, ale nie ma wszystkich danych odnośnie złączek. Czy nie wiecie jakom ma średnice wewnętrzną złączka 3/8 12-średnica węża i 3/8 16 ponieważ jest to sklep z narzędziami pneumatycznymi więc te złączki muszą być wytrzymałe to mogą mieć małą średnice wewnętrzną bo będzie gruba ścianka?? P.S Wiem może to mój kolejny głupi :mur: post ale ja nie mam doświadczenia z tym więc proszę o wyrozumiałość w sprawie moich pytań, wole się zapytać czy jest to dobrzy pomysł bo nie chce trącić czasu i pieniędzy. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Olej ramy i kup doninator airflow.... Czemu?Bo za 40 zł nie zrobić 2 bloczków a i pytanie czy jest sens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Za 40 zł tego nie zrobię?? Kolega chyba trochę przesadza. Miedz to wydatek nie większy niż 10 zł do tego 4 krócce z tego sklepu, co napisałem za 12 zł no jeszcze pleksiglas, wąż, opaski to jakieś 15 zł (no zależy, jaki wąż). To chłodzenie, co kolega pokazywał nie ma nawet na allegro a na starej aukcji widziałem po 53 zł no i chyba bym musiał kupić jeszcze jakieś radiatory na ram. Może trochę źle napisałem czy się to opłaca czy po prostu to dobrze będzie chłodzić szybką podkręconą pomieć, bo nie chce by mi się spaliła . Edytowane 24 Września 2008 przez Zulok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) skoro tak tanio to zrob dwa, przetestuj, lepsze zostaw, gorsze pogoń na lolegro i wszczycy będą zadowoleni;) Edytowane 24 Września 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Ej nikt mi nie napisze w sprawie złączek, tyle widziałem zestawów i nikt nie używał choinkowych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...