QwaS Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 witam ostatnio wpadla mi do reki karta riva TNT2Pro 32 MB Diamod Viper(czy jakos tak) no wziolem ja i wpakowalem do kompa (ESC K7S5A Duron1.2 DDR 266MHz 256MB) po czym odpalilem 3DMarka 2001SE wynik 1449 mylse sobie ze przyzwoity no ale odpalam PowerStripa i pokazuje mi ze AGP jest 2X wiec biore ksiazeczke od karty przekaladam zworki no i wlczam AGP4X a przynajmniej tak mi pokazuje PowerStrip zapuczczam 3DMarka a wynik to 1448 no to zbaranialem. dalczego wydajnosc wcale nie wzrosla po przelaczeniu AGP???? moj system to win2k a sterownik AGP 1.14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 ta karta kolego jest na tyle słaba że nie wykozystuje AGPx4 . to tak jakbyś do malucha wsadził silnik z mercedesa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoVe Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 to tak jakbyś do malucha wsadził silnik z mercedesa.LOL ale porownanie. Wedlug mnie jak bys to malucha wlozyl silnik merca to maluch mial by niezlego kopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 ta karta kolego jest na tyle słaba że nie wykozystuje AGPx4 . to tak jakbyś do malucha wsadził silnik z mercedesa. huehue glupie porownanie - z silnikiem z mesia ten maluch napewno bylby szybszy , raczej powinno byc "to tak jakbys do malucha wlozyl sportowy wydech" ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Taki sam powód - dla którego MSI GF 4 Ti 4200 AGP x8 jest tak samo wydajny (ale w podkręcaniu gorszy) niż MSI GF 4 Ti 4200 AGP x4 Po prostu GF 4 Ti nie wykorzystuje AGP x8 A podkręcanie ? GF4 ti 4200 AGP x8 - zazwyczaj są na kościach 4 NS (tak ma MSI), natomiast MSI AGP x4 - ma kości 3,6 kręcenie - 560 DDR na AGP x 8, 600 DDR na agp x4 (daje to różnicę około 1000 pkt w 3 dmark) W tej chwili już nie mozna kupic 4ti 4200 od msi na agp x4 - ale !!! jest ta sama karta pod marką Creativa :) (nawet naklejki ma w tych samych miejscach). -------------------------- innym przykładem jest savage 4 - ktry ma AGP x2, po wgraniu biosu od AGP x4 - wydajnosc wzrasta w granicach 1 procenta :) (dobrze ze nie spada). Zeby cos skorzystalo na agp x8 - to musi to wykorzystywac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 ta karta kolego jest na tyle słaba że nie wykozystuje AGPx4 . to tak jakbyś do malucha wsadził silnik z mercedesa. huehue glupie porownanie - z silnikiem z mesia ten maluch napewno bylby szybszy , raczej powinno byc "to tak jakbys do malucha wlozyl sportowy wydech" ;P o ile szybszy? :D mó kumpel wsadził silnik forda 100 konnego do malca a i tak nie pojedzie szybciej niż 130, bo podwozie nie wykożysta mocy. zresztą mniejsza z tym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 co do wynikow to nic dziwnego, roznica w graniach bleu pomiarowego.. jak mailem problem z moim gf4 i agp 4x i zmuszony bylem uzywac agp2x to nie mialem zadnej roznicy w wydajnosci pod 3d markiem 2001 jak i w gierkach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 a wiec to ze producent podaje ze ta karta moze dzialc na agp4x oszukuje>????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 a wiec to ze producent podaje ze ta karta moze dzialc na agp4x oszukuje>?????Nie oszukuje bo karta działa na AGP4x ale nie wykożystuje tak dużej przepustowości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 3D Marki to ściema :) Mam karte jak widać na dole i im nowsze stery zaistaluje tym mi wyniki spadają i im bardziej ją podkręce też spadają chociarz widać wzrost FPS-ów. EEEEEEEE szkoda słów LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 witam ostatnio wpadla mi do reki karta riva TNT2Pro 32 MB Diamod Viper(czy jakos tak) no wziolem ja i wpakowalem do kompa (ESC K7S5A Duron1.2 DDR 266MHz 256MB) po czym odpalilem 3DMarka 2001SE wynik 1449 mylse sobie ze przyzwoity no ale odpalam PowerStripa i pokazuje mi ze AGP jest 2X wiec biore ksiazeczke od karty przekaladam zworki no i wlczam AGP4X a przynajmniej tak mi pokazuje PowerStrip zapuczczam 3DMarka a wynik to 1448 no to zbaranialem. dalczego wydajnosc wcale nie wzrosla po przelaczeniu AGP???? moj system to win2k a sterownik AGP 1.14 fajna karta ale za obsluge agp4x w tnt2 to ja reki bym sobie obciac nie dal,te karty robili jak nie bylo jeszcze rzadnej plyty z agp4x,wiec to lekka sciemucha mogla byc,bo i tak nikt ich nie sprawdzilby,a juz napewno nie moze miec dobrze rozwiazanego tego trybu pracy na pocieszenie to ci powiem,ze agp4x nie zmieniloby szybkosci tej karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 do QwaS'a: "vel" to cos takiego jak "aka" (also known as). tobie chyba chodzilo o vs. chyba ze sugerujesz ze agp x2 to dokladnie to samo co agp x4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 3D Marki to ściema :) Mam karte jak widać na dole i im nowsze stery zaistaluje tym mi wyniki spadają i im bardziej ją podkręce też spadają chociarz widać wzrost FPS-ów. EEEEEEEE szkoda słów LOL Zgadzam sie, u mnie przed zanistalowaniem servie packa do windy wyniki w 3d marku były ok 1000 ptk niższe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 witam ostatnio wpadla mi do reki karta riva TNT2Pro 32 MB Diamod Viper(czy jakos tak) no wziolem ja i wpakowalem do kompa (ESC K7S5A Duron1.2 DDR 266MHz 256MB) po czym odpalilem 3DMarka 2001SE wynik 1449 mylse sobie ze przyzwoity no ale odpalam PowerStripa i pokazuje mi ze AGP jest 2X wiec biore ksiazeczke od karty przekaladam zworki no i wlczam AGP4X a przynajmniej tak mi pokazuje PowerStrip zapuczczam 3DMarka a wynik to 1448 no to zbaranialem. dalczego wydajnosc wcale nie wzrosla po przelaczeniu AGP???? moj system to win2k a sterownik AGP 1.14 fajna karta ale za obsluge agp4x w tnt2 to ja reki bym sobie obciac nie dal,te karty robili jak nie bylo jeszcze rzadnej plyty z agp4x,wiec to lekka sciemucha mogla byc,bo i tak nikt ich nie sprawdzilby,a juz napewno nie moze miec dobrze rozwiazanego tego trybu pracy na pocieszenie to ci powiem,ze agp4x nie zmieniloby szybkosci tej karty Ja mam Asusa V3800 na TNT2 (Pro coprawda) ale ma obsłyge AGP 4 X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...