michalak Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ile macie FPS w quake 3 arena w 1024*768 przy max detalach w 32 bit?????? Ja mam cały czas 100FPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Jezeli tylko 100fps to masz wlaczony vsync w zakladce opengl w sterownikach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
global Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 cl_maxfps 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 mam vsynk włączony wyłączyć to? co to daje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 mam vsynk włączony wyłączyć to? co to daje?? Daje to ze bedziesz mial wiecej niz 100fps :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 mam vsynk włączony wyłączyć to? co to daje?? Daje to ze bedziesz mial wiecej niz 100fps :) ale co zalaczyc ? w PowerStrip ? zeby wydajniej bylo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 I czym ty sie tak cieszysz... U mnie tuz chodzi spoko :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 mam vsynk włączony wyłączyć to? co to daje?? Daje to ze bedziesz mial wiecej niz 100fps :) ale co zalaczyc ? w PowerStrip ? zeby wydajniej bylo ? W zadnym programie. Poprostu w zakladkach opengl od sterownikow koles ma pewnie wlaczona opcje vsync, ktora powoduje, ze liczba klatek jest max taka jak w danej rozdz. moze odswierzanie wyciagnac monitor w danej rozdz. (w jego przypadku 1024x768x32). Pewnie mu wiecej by pokazal q3 bo mi pokazuje na niepodkreconym wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 widze kaeres ze sie znosz:D q3 gwizda na vsync i czy on jest wlaczony czy nie to i tak jest tyle samo fps w q3 (q2 to inna bajka) A co do fpsow to mam w q3 zawsze 125 na mapach (com_maxfps 125) na timedemo w 1024x768x32 w hight detalach mam (oczywiscie lightmap): 170fps na demo four.dm_66 (wersja poin release 1.30 bez osp) czyli wynik jak marzenie dla zainteresowanych w 640x480x16 i vertex jest cos ponad 300;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 widze kaeres ze sie znosz:D q3 gwizda na vsync i czy on jest wlaczony czy nie to i tak jest tyle samo fps w q3 (q2 to inna bajka) Buahaha. Nie moge sluchac tych bredni (ani ich czytac)!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ja mam vsync wyłączony a i tak liczba klatek stoi na 99-100, o co tu chodzi, czuję że mam ich ze 200 :?: Uaktywniam je za pomocą /cg_drawfps 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zobacz w konfigu czy nie masz przypadkiem com_maxfps ustawione na 100 . Jak masz to to wyłącz lub daj więcej :wink: .Najlepiej mieć 120 ,tak ma większość graczy ,to daje nieco dłuższe skoki. :D Acha , ja mam u siebie 220 fps w demku ... tyle , że na 640 i wszystko na minimum :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jezeli tylko 100fps to masz wlaczony vsync w zakladce opengl w sterownikach. q3 działa na d3d a nie na open gl wiec wylaczenie synchronizacji nic nie da poprostu karta więcej nie wyciągnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrabcio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 widze kaeres ze sie znosz:D q3 gwizda na vsync i czy on jest wlaczony czy nie to i tak jest tyle samo fps w q3 (q2 to inna bajka) koledze moze juz podziekujemy..... q3 działa na d3d a nie na open gl wiec wylaczenie synchronizacji nic nie da poprostu karta więcej nie wyciągnie kolejny specjalista.................. ehhhhhhhh..szkoda slow i stukow w klawiaturze.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QpereK Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 q3 działa na d3d a nie na open gl .. Pierwsze słysze 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 widze kaeres ze sie znosz:D q3 gwizda na vsync i czy on jest wlaczony czy nie to i tak jest tyle samo fps w q3 (q2 to inna bajka) koledze moze juz podziekujemy..... q3 działa na d3d a nie na open gl wiec wylaczenie synchronizacji nic nie da poprostu karta więcej nie wyciągnie kolejny specjalista.................. ehhhhhhhh..szkoda slow i stukow w klawiaturze.... wal sie na ryj <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 decnis_600 - wiesz ze bzdury z tym q3 <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz? dawno sie tak nie usmialem od kiedy kozak nie pisal swoich "natchnionych" postow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 cl_maxfps 0 LOL. Nie cl_maxfps 0 tylko com_maxfps xxx gdzie xx to jest maksymalna liczba klatek jaką Q3A ma wyświetlić. Ustaw sobie np. 300. com_maxfps 300 wpisujesz oczywiście w konsoli (trza nacisnąć tyldę - ~). Powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 I jeszcze bym zapomniał. Opanuj się decnis_600. Pomyśl zanim coś napiszesz. Q3A w D3D? ID Software z Carmack'iem na czele przewraca się ze śmiechu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 a wiecie moze co zrobic zeby w cs'ie bylo wiecej niz 100fps? by wtedy celownik szybciej schodzil : D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 q3 działa na d3d a nie na open gl wiec wylaczenie synchronizacji nic nie da poprostu karta więcej nie wyciągnie no ta oczywiście :lol: trzeba wysłać mail-a do IDSoftware bo pewnie sami o tym nie wiedzą :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesi0r Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 najbardziej mnie rozbawil txt "sprawdz ile masz com_macfps" ... to wam sie udalo :lol: :lol: :lol: jak sie sprawdza ilosc fps w q3 w timedemo to pokazuje tyle ile komp da rade wycisnac... jakbys mial com_maxfps 5 to w timedemo i tak ci pokaze normalny wynik... btw moze chce ktos sprobowac na moim cfg? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 moze i macie racje, ale bylem przekonany ze q3 dziala w d3d ps. sorki za bluzgi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ja w Quake 3 w 1280X1024X32 i wszystkie detale max mam 116fps 8) :lol: mój sprzęt to Duron 1200@1320Mhz,ECS K7S5A,256MB SDRAM,Geforce 3Ti 200 kręcony na Ti 500(taktowanie 250x500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrabcio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 q3 działa na d3d a nie na open gl wiec wylaczenie synchronizacji nic nie da poprostu karta więcej nie wyciągnie kolejny specjalista.................. ehhhhhhhh..szkoda slow i stukow w klawiaturze.... wal sie na ryj <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło kolejny dzieciak z komputerem od tatusia za 8000, któremu brakło argumentow........... fajnie ze sa takie "kfiatki" na forum ..od razu mi sie humor poprawil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 najbardziej mnie rozbawil txt "sprawdz ile masz com_macfps" ... to wam sie udalo :lol: :lol: :lol: jak sie sprawdza ilosc fps w q3 w timedemo to pokazuje tyle ile komp da rade wycisnac... jakbys mial com_maxfps 5 to w timedemo i tak ci pokaze normalny wynik... btw moze chce ktos sprobowac na moim cfg? 8) to podeslij mi swoj cfg :D zobaczym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Q3A: 800x600x32, pozostale opcje max.,vsync off: 81fps. W 1024x768 nie gram, moj monitor ma w tej rozdzielczosci odswiezanie 60Hz :cry: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ja w Quake 3 w 1280X1024X32 i wszystkie detale max mam 116fps 8) :lol: mój sprzęt to Duron 1200@1320Mhz,ECS K7S5A,256MB SDRAM,Geforce 3Ti 200 kręcony na Ti 500(taktowanie 250x500) eeee, nie kumam. Nie ciesz sie bo to cod malo, ja mam na duronie 1,4 i kreconym zajeb...e A6600 Dlx 109Mhz w tej saiej rozdzielczosci co ty.. Coś mi sięwydaje ze masz chyba za malo, bo na drugim kompie (ale to juz z XP i GF3 Ti500 ) mam dużo ponad to. Tak czy siak procek tam jest szybszy, no ale powinienes miec napewno wiecej, przynajmniej ze 150 chyba , hmmm troche to dziwne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jaki byl skrypt? Chetnie zmieze 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 widze kaeres ze sie znosz:D q3 gwizda na vsync i czy on jest wlaczony czy nie to i tak jest tyle samo fps w q3 (q2 to inna bajka) Buahaha. Nie moge sluchac tych bredni (ani ich czytac)!!!hehe i co zatkalo palo? wlacz se synchronizacje a potem wylacz i zobacz ze ci gowno da widze ze ty sie tak znasz na q3 jak moja babcia na zbieraniu grzybow P.S. kto pobije oj rekord fpsow:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...