Skocz do zawartości
bartixx

Przcinki Na Nowym Kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem sobie komputer:

Core 2 Duo e8500

GeForce GTX 260

2x2GB OCZ Reaper

Chieftec 650w

Segate Barracuda 500GB

Asus P5Q-e

i mam problem. Otóż każda gra mi się przycina. Początkowo miałem Viste Ultimete x64, przeinstalowałem na XP, niby jest lepiej ale np. Assassin's na najwyższych się miejscami przycina, Crysis na Wysokich 1280x1024 z aa4 również tnie, Mass Effect miejscami także, a z tego co wiem powinno chodzić bez żadnych komplikacji.

Nie wiem co jest tego przyczyną, pomóżcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może programy działające w tle spowalniają gry np: p2p, gg ?

Zobacz do autostartu, START--> uruchom--> msconfig i enter. Wywal wszystkie niepotrzebne usługi które starują z systemem.

Nie zaszkodzi też sprawdzić w biosie czy PCI-E działa z pełna prędkością x16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem - nie ma żadnych bad sectorów.

Aha, i jeszcze takie coś zauważyłem podczas grania w mass effect i w assassin's creed:

Mass Effect ( cienie na szyi )

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Aha... i jeszcze posiadam ramy formy OCZ Reaper - taki model OCZ2RPR800C42G

i jakie tu powinny byc timingi? Jak miałem automatycznie w BIOSie to wykrywało CL5, ale podobno te moja ramy mają CL4 to przestawiłem.

Edytowane przez bartixx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalowałem wszystko co było na płycie ze sterownikami do płyty głownej... wcisnąłem all i poszły wszstkie drivery. Jednakże po zainstalowaniu wyskoczyła chmurka z napisem, ze wystąpił problem przy instalacji i twój sprzęt moze działać niewłaściwie... Na viście było tak samo... ale niby sie zainstalowało...

Edytowane przez bartixx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam chipset P45, ściągłem teraz ze strony asusa, bo mobo mam z asusa i zainstalowałem, jest jak było, czyli po staremu tnie. Koniecznie musze ze strony INTELA zassac ten sterownik ?

Przed zmianą też były

Dodatkowo jak gram w assassin'sa zauważyłem migające texturki... szczególnie texturki ziemi

Edytowane przez bartixx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi