bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Otóż jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem sobie komputer: Core 2 Duo e8500 GeForce GTX 260 2x2GB OCZ Reaper Chieftec 650w Segate Barracuda 500GB Asus P5Q-e i mam problem. Otóż każda gra mi się przycina. Początkowo miałem Viste Ultimete x64, przeinstalowałem na XP, niby jest lepiej ale np. Assassin's na najwyższych się miejscami przycina, Crysis na Wysokich 1280x1024 z aa4 również tnie, Mass Effect miejscami także, a z tego co wiem powinno chodzić bez żadnych komplikacji. Nie wiem co jest tego przyczyną, pomóżcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 DirectX i stery masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Tak, wszystko poinstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Może programy działające w tle spowalniają gry np: p2p, gg ? Zobacz do autostartu, START--> uruchom--> msconfig i enter. Wywal wszystkie niepotrzebne usługi które starują z systemem. Nie zaszkodzi też sprawdzić w biosie czy PCI-E działa z pełna prędkością x16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 A w którym miejscu sprawdzić to PCI-e 16? Mam AMI bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Programem CPU-Z możesz sprawdzić np. Podkręcałeś coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 w CPU-Z pokazuje normalnie 16 :) Nic nie podkręcałem, wszystko jest tak jak od nowości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 A pozatym wszystko stabilne? Zobacz programem HDD Tune czy dysk niema bad sectorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Sprawdzałem - nie ma żadnych bad sectorów. Aha, i jeszcze takie coś zauważyłem podczas grania w mass effect i w assassin's creed: Mass Effect ( cienie na szyi ) Aha... i jeszcze posiadam ramy formy OCZ Reaper - taki model OCZ2RPR800C42G i jakie tu powinny byc timingi? Jak miałem automatycznie w BIOSie to wykrywało CL5, ale podobno te moja ramy mają CL4 to przestawiłem. Edytowane 5 Października 2008 przez bartixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 zainstalowałeś intel chipset driver? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Instalowałem wszystko co było na płycie ze sterownikami do płyty głownej... wcisnąłem all i poszły wszstkie drivery. Jednakże po zainstalowaniu wyskoczyła chmurka z napisem, ze wystąpił problem przy instalacji i twój sprzęt moze działać niewłaściwie... Na viście było tak samo... ale niby sie zainstalowało... Edytowane 5 Października 2008 przez bartixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 ja nigdy nie instaluje całości, bo zawsze napcha jakiegoś badziewia. zidentyfikuj jaki masz chipset i ściągnij sterowniki : http://www.intel.com/support/chipsets/sb/cs-026488.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Przed zmianą z CL5 na Cl4 też były przycinki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Ja mam chipset P45, ściągłem teraz ze strony asusa, bo mobo mam z asusa i zainstalowałem, jest jak było, czyli po staremu tnie. Koniecznie musze ze strony INTELA zassac ten sterownik ? Przed zmianą też były Dodatkowo jak gram w assassin'sa zauważyłem migające texturki... szczególnie texturki ziemi Edytowane 5 Października 2008 przez bartixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 moze problemy z zasilaniem gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixx Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Niestety mam plombe na obudowie założoną, i nie moge sprawdzić co tam w środku i jak jest połączone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 He, tak to jest jak się kupuje całościowy zestaw, nie wiadomo co włożą i jak włożą do obudowy. Przecież złożenie kompa nie jest takie trudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 To w takim razie może być coś z grafą bo te migające tekstury są niepokojące. Sprawdź kartę skanerem artefaktów programem ATI Tool a potem dokładnie obserwuj 3d marka 05,06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...