Mandragor Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Witam Czy laptop, który obsługuje karty SD będzie także poprawnie rozpoznawał kart SD w standardzie HC (SDHC)? Chcę kupić taką kartę i nie wiem czy mój laptop (Compal FL90) będzie mógł z niej czytać. Od razu mówię dlaczego SDHC. Kupuje kartę 16GB i nie znalazłem karty o takiej pojemności w standardzie SD tylk ow SDHC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Mam czytnik kart sd za zeta i kartę 8GB i odczytuje normalnie karty SDHC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) zabawne jest to, że te czytniki w marketach za kilka zlotych czytają wszystko a te w laptopach nie ktos tu kiedys poruszył identyczny problem z identycznym laptopem i niestety karta nie byla widziana. wszystko zależy jednak od daty i układu takiego czytnika. Jeżeli wsadzili coś nowszego to zobaczy, jeżeli nie, to pozostaje dokupienie jakiegoś ustrojstwa na USB SDHC - to własnie oznaczenie kart o zwiększonej pojemności z tego co pamiętam większych od 4GB - secure digital high capati ;) Edytowane 9 Października 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Mam compala fl90 i działają karty sdhc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 compal compalowi nierówny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 W mojej Tośce pod WinXP czytnik (wbudowany) nie widział karty SDHC, pomimo instalacji najnowszych driverów. Aktualnie przesiadłem się znowu (kupiona z lapkiem) na VISTĘ i czytnik bez problemu rozpoznaje nie widoczne wcześniej SDHC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandragor Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 @Kodaki a jakiej pojemności jest Twoja karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...