Skocz do zawartości
BinoKomputer

Upgrade Kompa Max 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kolega mnie poprosił żebym mu doradził co ulepszyć w jego staruszku. Karta graficzna właśnie mu padła i potrzebuje pomocy... Jego konfig

Asus P5GD1 PRO

P4 2.8Ghz

GF WinFast 6600GT

Tracer 400W

512mb ram jakieś...

Może wydać max 400zł proszę was o pomoc. Myślałem żeby mu wymienić płytę na Gigabyte Ga-p31-ds3l i do tego Radeona HD 3850. Dobry pomysł??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Kolega mnie poprosił żebym mu doradził co ulepszyć w jego staruszku. Karta graficzna właśnie mu padła i potrzebuje pomocy... Jego konfig

Asus P5GD1 PRO

P4 2.8Ghz

GF WinFast 6600GT

Tracer 400W

512mb ram jakieś...

Może wydać max 400zł proszę was o pomoc. Myślałem żeby mu wymienić płytę na Gigabyte Ga-p31-ds3l i do tego Radeona HD 3850. Dobry pomysł??

Hm czy ja wiem...mało ramu masz strasznie i zasilacz kiepskiej wody...Tracer pewnie dodawany razem z obudową.

1 Wariant; sprzedaj all: kup coś pokroju E1200 Cielaka albo sempka 2300+ dual core, 2 gb goodramow, plytke jakas (tu moze moi koledzy beda miec wieksza wiedze), grafike narazie zostaw...ewentualnei tego radka jak ci starczy i zasilke jakiegos modecoma mc-350.

2.Wariant - ten radek + dokup z minimum 1 gb ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z nowych czesci jak najtaniej i wyszło cos takiego:

AMD Sempron LE-1200 /2.1GHz, 256kB, BOX, AM2/ 79zł

GoodRam 1GB PC800 CL5 42zł

Gigabyte MA69VM-S2 /AMD690V/ 149zł

Feel LC-B350ATX (350W), pasywne PFC (1x80mm) (45) 48 zł

używka - GIGABYTE 7600 GT http://allegro.pl/item449647408_grafika_gi...0_gt_128mb.html

i mieścisz sie w 400 zł a tamten komp sprzedaj na allegro lub postaw jakis mały serwer z niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feel LC-B350ATX (350W), pasywne PFC (1x80mm) (45) 48 zł

Polecasz mu następną padlinę?

BinoKomputer-Modecom MC jest dobrym zasilaczem,a Feel złym.Mimo,że te "trójki" mają ponoć tam jakieś zabezpieczenia,to i tak nie kupiłbym tego,zwłaszcza do nowego komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi