Skocz do zawartości
renegade

zdejmowanie CoolerMaster-a DP5-6J31C

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie niewiem jak to g**** sciagnac , to ma taka kiczowata zapinke ze brak slow.

Chcialem sciagnac radiator z coolerem aby obadac czy nie nalozylem za duzo pasty bo temperatury mi sie troche duze robia ale za cholere mi sie nie udaje tego zciagnac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yezoo, co za sztywniak... :roll: Wyobraz sobie sytuacje kiedy zirytowanym zalosna predkoscia laczenia sie z tym forum (co dosc czesto ostatnio sie zdarza) kliknie dwa razy przycisk "wyslij". Tobie tez moze sie to zdarzyc... :|

A wracajac do tematu - mialem DP5-6I31C wiec moge cos doradzic. Zapinka wbrew pozorom jest bardzo dobra, zwroc uwage na to ze zapinka jak sama nazwa wskazuje sluzy do mocowania a nie do ciaglego jej rozpinania. Ma fantastyczny docisk co gwarantuje dobre odprowadzanie ciepla. Przy odrobinie wprawy mozesz bez problemu ja zdejmowac i zakladac bez uszkodzenia jadra procka.

Sprobuj takiej metody. Duzy srubokret wloz w we wlasciwe miejsce (to wyszczerbienie do odpinania) i popchnij zapinke w dol a drugi, mniejszy wloz miedzy ten duzy a radiator i robiac dzwignie odpychaj duzy srubokret od radiatora. Ta metoda pozwala zdjac go w 2-3 sekundy. Wymaga cierpliwosci i wprawy ale jest sprawna. Tylko uwazaj na jadro (jesli masz Antka czy Durka). Nie biore odpowiedzialnosci za to co nawyprawiasz ;).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...