Skocz do zawartości
Lowermann

Jakie Chłodzenie Na E2160

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, o ciszę nie koniecznie mi chodzi, do tego dołożyłbym oczywiście jakiś wentylator, obecnie na boxowym chłodzeniu E2160 podkręconym na 3GHZ mam w idle mam 43*C w stresie dochodzi do 65*C, chodzi mi o zastąpienie tego boxa czymś troszkę wydajniejszym!

Ten coolerek naprawdę jest taki kiepski ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo bierz tego Aurasa albo może Pentagrama Hp 100AlCu, dawał rade na pasive przy E2140@3ghz, przy full stressie dochodziła temp do 70*C ale do codziennego użytkowania byłby jak znalazł, a więc coolerek jest wydajny, na minimalnych obrotach dość cichy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od roku używam chłodzenia AVC, model z 4 rurkami heatpipe jest dostępny na ALLEGRO za 25 PLN plus koszt krzyżaka (podstawki) jeśli taką nie dysponujesz. Chłodzenie jest bardzo ciche i wydajne.

Panowie cena max do 35 zł, Bolek_Lodz, oczywiscie to chlodzenie co napisales spokojnie wchodzi na plytke z podpisu? Czyli msi neo2 fr, niestety krzyżak pewnie trzeba będzie dorobić!

Więc zastanawiam się nad dwoma coolerami

http://www.ceneo.pl/311124 cena 30 zł

oraz

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4...%2Fi%3E#gallery

oba będą pasować pod moje mobo?

Edytowane przez Lowermann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wchodzi na moją płytę MSI P35 NEO2 FIR to powinien pasować i na Twoją płytę :-), krzyżaki są do nabycia samodzielnie (koszt około 20 zł LINK), ale może uda Ci się jakiś zdobyć taniej gdzieś na miejscu.

Edytowane przez Bolek_Lodz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi