Aurora001 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Jak zwykle czas zaczac historyjka. W poprzednim tygodniu, neta brakowalo co pare godzin na kilka minut/godzin, polaczenie sieciowe przechodzilo w tryb "Ograniczonego Polaczenia Sieciowego" W piatek, jak przeszlo w tryb ograniczonego, tak do tej pory nie mam neta. W sobote również nie mialem telefonu az do niedzieli rano. Dzisiaj rano, przyszedl jakze niemily pan z MM (po zgloszeniu w piatek) o godzinie 8:30, podlaczyl swojego lapka do modemu i oczywiscie internet mu dziala ... Teraz moze od mojej strony jak to wyglada, po podlaczeniu kompa mam od razu ograniczone polaczenie sieciowe, ipconfig /all pokazuje wszystko poza dzierzawa, ipconfig /renew nie odswieza IP gdyz nie moze polaczyc sie z serwerem DHCP. Kompa podlaczalem 2 roznymi kablami do modemu, wszystkie proste oczywiscie. Resetowanie modemu nic nie daje. Formata JESZCZE nie zrobilem bo jestem wlasnie u dziewczyny po moje plyty. Nie podlaczalem modemu do drugiej karty sieciowej JESZCZE bo jestem wlasnie po stery. Jak dzwonilem do MM w piatek, to ktos jeszcze wpadl na pomysl ze byc moze moj MAC karty sieciowej jest juz w MM i 2 takie same adresy w sieci powoduje iz ktoras nie zaskakuje, w tym przypadku moja. Podalem milemu panu wtedy moj MAC karty w celu sprawdzenia ale informacji oczywiscie nie mam czy to jest wina MACa czy nie gdyz informacja "poszla do informatykow". W soboty jak dzwonilem jeszcze zglosic brak telefonu pan z infolinii powiedzial mi ze pewnie modem jest uwalony... A teraz jeszcze wracamy do dzisiejszego poranka. Pan podlacza sobie lapka, wchodzi mu net bez problemow, zadnych eh. Niesamowicie zdziwiony w tym momencie, az zatkalo mnie. Niemily pan oczywiscie zaczal sie oczywiscie pluc ze tu trzeba informatyka wolac bo on z tym nic nie zrobi i w zasadzie skonczylo sie na tym, iz wyszedl po chwili. Jedyne co udalo mnie sie zrobic to puscic tracert do kilka stron z jego lapka, w kazdym przypadku 1hop konczyl sie timeoutem. Pan pomimo tego iz zlosliwie oklamal mnie gdy poprosilem aby sprawdzil kabel koncentryczny czy on nie jestem problemem (zaklocenia, slaby sygnal) pan odparl iz nie ma urzedzenia i sie tym nie zajmuje a poza tym modem w zyciu wtedy by sie nie polaczyl. Szkoda ze znam przypadki kiedy z Astera w moim mieszkaniu w W-wie gdzie sygnalu prawie nie ma, gdy pan robil test kable to az aniemial ze dziala mi wszystko bez problemu (net/tel/tv) Szkoda takze tylko ze mial w drugim pokrowcu owo urzadzonko zamkniete do testowania. Jakos nie chce mnie sie wierzyc aby to byl system, gdyz poprzedni tydzien to bylo fifty-fifty z dzialaniem neta, karta sieciowa mogla mi pasc ale to tez byloby dziwne w w/w przypadku. Ma ktos moze propozycja jak to zalatwic, e/w o co w tym wszystkim chodzi? -MACi -Sieciowka -System? -Uwalony sygnal w kablu koncentrycznym? Edytowane 13 Października 2008 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Po ****** bojach na drugiej sieciowce neta nadal nie mialem ... chociaz wlasnie mam po wylaczeniu/wlaczeniu modemu na drugiej sieciowce i teraz pytanie czy ten cud to spie.... modem czy cos z MACami, zaraz przetestuje jeszcze 1sza sieciowke. Oczywiscie na drugiej sieciowce wszystko hula, na 1szej ograniczone polaczenie. J Jak zadzwonilem na infolinie to pan specjalista stwierdzil iz on ma to w tylku bo to prywatna sprawa kto ma jakis adres MAC i on do niczego nikogo nie zmusi. Za to od piatku mieli sprawdzic czy sie pokrywaja MACi to nikt nie ruszyl cokolwiek zrobic czy poinformowac tylko sam musialem dochodzic. Tu pytanie do tych ktorzy znaja ustawe, jesli dobrze pamietam to nalezy mnie sie zwrot kosztow poniesionych (abonamentu) w przypadku niedzialajacej uslugi (jesli tak to ile czy nie jest to dokladnie okreslone) + koszta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...