lepszenet Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 witam.. pisze poniewaz nie moge znalesc tego na necie.. (zeby nie bylo ze nei probowalem) kompa mam jakies 2,5 roku od poczatku mialem z nim problemy.. kilka razy padal dysk, raz plyta glowna (prawdopodobnie przez zasilacz bo byl tracera) ostatnio mi padl jakies 3miechy temu ale nie mialem czasu pojechac z nim do serwisu (zazwyczaj pomagal format na kilka kilkanascie dni) gdzie zazwyczaj cos wymieniali. teraz kupilem nowy zasilacz i chcialem zainstalowac system instaluje windowsa xp sp3, dochodzi do wyboru partycji po czym zawiesza sie po wydaniu polecenia (instalacji, usuniecia partycji itp) chcialbym sie dowiedziec czy to cos ze sprzetem, moze w biosie (po pierwszym wlaczeniu pojawilo sie safety costam czy jakos tak... kolega powiedzial ze mam zrestartowac biosa jednak wystarczyl restart kompa) dodam jeszcze ze dysk u znajomych dziala bez zarzutow z gory dziekuje za pomoc i przepraszam jezeli byl juz podobny temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 witam.. pisze poniewaz nie moge znalesc tego na necie.. (zeby nie bylo ze nei probowalem) kompa mam jakies 2,5 roku od poczatku mialem z nim problemy.. kilka razy padal dysk, raz plyta glowna (prawdopodobnie przez zasilacz bo byl tracera) ostatnio mi padl jakies 3miechy temu ale nie mialem czasu pojechac z nim do serwisu (zazwyczaj pomagal format na kilka kilkanascie dni) gdzie zazwyczaj cos wymieniali. teraz kupilem nowy zasilacz i chcialem zainstalowac system instaluje windowsa xp sp3, dochodzi do wyboru partycji po czym zawiesza sie po wydaniu polecenia (instalacji, usuniecia partycji itp) chcialbym sie dowiedziec czy to cos ze sprzetem, moze w biosie (po pierwszym wlaczeniu pojawilo sie safety costam czy jakos tak... kolega powiedzial ze mam zrestartowac biosa jednak wystarczyl restart kompa) dodam jeszcze ze dysk u znajomych dziala bez zarzutow z gory dziekuje za pomoc i przepraszam jezeli byl juz podobny temat Brawo kolego jak piszesz niekonkretnie i pojawiło się "COŚ TAM" to jakiej pomocy oczekujesz?? to ja ci pomogę od razu...NAciśnij ten jakiś klawisz albo tamten i pomoże pewnie... a tak na serio podaj konfigurację sprzętową płyta dysk procesor ram itp (głównie płyta głowna) ;) przeciż tutaj nikt nie jest jasnowidzem zadajesz pytanie to je sformuuj tak by inni poza tobą je zrozumieli...a nie że jaki autobus jezdzi na pragę?? jak to jaki Czerwony taki ;) PZDR i bez urazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepszenet Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Brawo kolego jak piszesz niekonkretnie i pojawiło się "COŚ TAM" to jakiej pomocy oczekujesz?? to ja ci pomogę od razu...NAciśnij ten jakiś klawisz albo tamten i pomoże pewnie... [...] Sorki. pierwszy raz w sumie korzystam z forum;) Tutaj jest problem: "instaluje windowsa xp sp3, dochodzi do wyboru partycji po czym zawiesza sie po wydaniu polecenia (instalacji, usuniecia partycji itp)" najgorsze jest to ze ja sam bezradnie rozkladam rece z tym wszystkim;/ Plyta: Gigabyte GA-8N775 Procesor: Instel P4 2,66GHz 775/533 RAM: Geil DDR2 1GB Dysk: Segate 7200 400GB Grafika: Gigabyte Radeon x1600Pro 256/128 Zasilacz: TAGAN TG400-U33 (400 Watt) mam nadzieje ze to wszystko juz Edytowane 14 Października 2008 przez lepszenet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Próbowałeś instalacji innego systemu lub z innej płytki ( XP SP2 , 2000 SP4 ) ? Sprawdź memtestem / Gold Memory pamięć ram kompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...