Bolek_Lodz Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Chcę zakupić nagrywarkę na łaczu SATA Pioneer DVR-216 ale nie wiem czym różnią się (czy w ogóle się różnią technicznie) poszczególne "podmodele" i który konkretnie model wybrać. Pioneer DVR-216BK, DSV, DBK, D czy jeszcze jakiś inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoDaro Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 W nagrywarkach Pioneer "D" oznacza brak możliwości zapisu płytek DVD-RAM, "SV" - to kolor silver, "BK" - black, bez dodatkowego oznaczenia to kolor ivory (kremowy). Czyli reasumując DVR-216 - zapis DVD-RAM ivory DVR-216BK - zapis DVD-RAM black DVR-216SV - zapis DVD-RAM silver DVR-216D - bez zapisu DVD-RAM ivory DVR-216DBK - bez zapisu DVD-RAM black DVR-216DSV - bez zapisu DVD-RAM silver seria DVR-2xx ma interfejs sata. BTW ostatnio kupiłem sobie nagrywarkę DVR-215SV - po prostu miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Pionki powinno się dać crossflashować tak żeby mieć obsługę zapisywania DVD-RAM. Przynajmniej było to możliwe w starszych modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 mam 216 i jestem bardzo zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...