vtvs Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Witam. Zamiaruję kupić jakiegoś webcama. Co proponujecie do kwoty ok. 170zł? Czego oczekuję od kamerki to: oczywiście dobra jakoś obrazu (min. 640x480), dobry obraz w słabym świetle, wbudowany DOBRY mikrofon bardzo mile widziany, płynny framerate (ale to już chyba każda kamerka dziś ma). Aha, no i jeszcze, żeby dobrze się trzymała monitora LCD. :) Z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Polecam Logitech Communite STX. :) Przykłady zdjęć: I nagrywa takie filmy: http://www.youtube.com/watch?v=jQJ3PBPwJXk Kamerka ma sprzętowe rozjaśnianie. Auto nie zawsze sie sprawdza i ja wolę ręcznie regulować ilość wpuszczanego swiatła do obiektywu za pomocą suwaka w opcjach. Zależność jest taka, ze im ciemniej tym kamerka sama bardziej musi doświetlać i traci framerate. Najlepsze jest światło dzienne (nieporównywalnie lepsze od sztucznego). Jak ładnie oświetla to spokojnie 30fps jest i brak szumów. :) Mikrofon jest baaardzo dobry. Słychać ludzi z innych pomieszczeń czy z ogródka nawet. o,O Edytowane 18 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtvs Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Czy to ta kamerka? Co dziwne zdjęcia na stronie producenta pokazują inną kamerkę niż w sklepach internetowych. O czymś nie wiem? EDIT: Nawet w google są zdjęcia dwóch inaczej wyglądających kamerek. Edytowane 18 Października 2008 przez vtvs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Ja mam tą: http://www.woot.com/Images/Sale/Logitech_Q...mOFH-detail.jpg Kupowałam rok temu za 150 czy 170zł w Lorien w Warszawie. A jeszcze coś... Nie kupuj kamerek gorszych firm. Tylko Creative i Logitech. Po prostu nie łapią one obrazu przez niekompatybilny software i nie wiadomo co z tym zrobić, a jest to masowy przypadek. Tanie kamerki po 50-100zł jakiś ArtMediów i innych MediaMarktowych producentów. x_x Edytowane 18 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...