Skocz do zawartości
vtvs

Jaka Kamerka Do 170zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamiaruję kupić jakiegoś webcama. Co proponujecie do kwoty ok. 170zł? Czego oczekuję od kamerki to: oczywiście dobra jakoś obrazu (min. 640x480), dobry obraz w słabym świetle, wbudowany DOBRY mikrofon bardzo mile widziany, płynny framerate (ale to już chyba każda kamerka dziś ma). Aha, no i jeszcze, żeby dobrze się trzymała monitora LCD. :) Z góry dzięki za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Logitech Communite STX. :)

Przykłady zdjęć:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I nagrywa takie filmy:

http://www.youtube.com/watch?v=jQJ3PBPwJXk

Kamerka ma sprzętowe rozjaśnianie. Auto nie zawsze sie sprawdza i ja wolę ręcznie regulować ilość wpuszczanego swiatła do obiektywu za pomocą suwaka w opcjach.

Zależność jest taka, ze im ciemniej tym kamerka sama bardziej musi doświetlać i traci framerate. Najlepsze jest światło dzienne (nieporównywalnie lepsze od sztucznego). Jak ładnie oświetla to spokojnie 30fps jest i brak szumów. :)

Mikrofon jest baaardzo dobry. Słychać ludzi z innych pomieszczeń czy z ogródka nawet. o,O

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tą:

http://www.woot.com/Images/Sale/Logitech_Q...mOFH-detail.jpg

Kupowałam rok temu za 150 czy 170zł w Lorien w Warszawie.

A jeszcze coś...

Nie kupuj kamerek gorszych firm. Tylko Creative i Logitech. Po prostu nie łapią one obrazu przez niekompatybilny software i nie wiadomo co z tym zrobić, a jest to masowy przypadek. Tanie kamerki po 50-100zł jakiś ArtMediów i innych MediaMarktowych producentów. x_x

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi