Sosens Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Mam kartę telewizyjną firmy Medion. Używam programu PowerCinema, karta podłączona wszystko ok, program zainstalowany poprawnie, jednak kiedy wybieram opcję mającą uruchomić TV na komputerze wyskakuje komunikat: No TV Tuner Device Czy ktoś wie o co może chodzić i na czym polega problem, oraz oczywiście jak go rozwiązać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 A masz sterowniki zainstalowane?? Bo nie wspomniałeś o tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosens Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 No raczej nic nie instalowałem, tylko mam problem, kartę montowano z pół roku temu i nie wiem jaki to model, czy ktoś wie jak sprawdzić jaki mam model karty ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ale karta wczesniej działała? Czy od momentu instalacji nie wykrywa jej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosens Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Kiedyś działała (jak ją zamontowano i uruchomiono nie wiem bo mnie przy tym nie było), ale po reinstalacji systemu nagle przestała działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 To pewnie sterowników nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Otwórz budę i popatrz na TV kartę, pewnie będzie na niej pisać jaki to model. Potem pozostaje Ci tylko poszukać na necie odpowiednie sterowniki. A tak na marginesie, nie dostałeś przypadkiem jakieś płytki CD do tej karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosens Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Dostałem kartę z programem, w którym się ma tv wyświetlać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 nie wiem jak w medionie, ale w przypadku innych lart tv na plycie, gdzie jest program sa i sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuma Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 PPM na "Moj Komputer" -> Wlasciwosci -> Sprzet -> Menedzer Urzadzen (taka jest sciezka w XP przynajmniej) I zobacz czy nie masz tam zoltych pytajnikow. Jesli tak, to oznacza to wykrycie jakiegos urzadzenia, ale bez zainstalowanych sterownikow. Wtedy, jak kolega powyzej powiedzial, musisz obejrzec karte. Najlepiej w ogole ja wyjac, tzn.: 1. Odlaczasz zasilanie 2. Zdejmujesz obudowe 3. odkrecasz srubke mocujaca karte do obudowy 4. delikatnie (!) ja wyciagasz z gniazda PCI (lub PCI-EX) i ogladasz z wszystkich stron. Na 99% powinna byc tam nazwa producenta i jakies numerki oznaczajace model. 5. montujesz karte z powrotem 6. wchodzisz na strone producenta 7. wklepujesz tam model lub numer serii znaleziony na karcie 8. sciagasz i instalujesz sterowniki 9. Byc moze bedzie wymagane zainstalowanie programu do odtwarzania TV raz jeszcze (ale nie koniecznie :) ) 10. Powinno dzialac PS. Pamietaj by podpiac kabel antenowy/kablowke do karty ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...