Skocz do zawartości
Sosens

Karta Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kartę telewizyjną firmy Medion. Używam programu PowerCinema, karta podłączona wszystko ok, program zainstalowany poprawnie, jednak kiedy wybieram opcję mającą uruchomić TV na komputerze wyskakuje komunikat:

No TV Tuner Device

Czy ktoś wie o co może chodzić i na czym polega problem, oraz oczywiście jak go rozwiązać ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PPM na "Moj Komputer" -> Wlasciwosci -> Sprzet -> Menedzer Urzadzen (taka jest sciezka w XP przynajmniej)

I zobacz czy nie masz tam zoltych pytajnikow.

Jesli tak, to oznacza to wykrycie jakiegos urzadzenia, ale bez zainstalowanych sterownikow.

Wtedy, jak kolega powyzej powiedzial, musisz obejrzec karte.

Najlepiej w ogole ja wyjac, tzn.:

1. Odlaczasz zasilanie

2. Zdejmujesz obudowe

3. odkrecasz srubke mocujaca karte do obudowy

4. delikatnie (!) ja wyciagasz z gniazda PCI (lub PCI-EX) i ogladasz z wszystkich stron. Na 99% powinna byc tam nazwa producenta i jakies numerki oznaczajace model.

5. montujesz karte z powrotem

6. wchodzisz na strone producenta

7. wklepujesz tam model lub numer serii znaleziony na karcie

8. sciagasz i instalujesz sterowniki

9. Byc moze bedzie wymagane zainstalowanie programu do odtwarzania TV raz jeszcze (ale nie koniecznie :) )

10. Powinno dzialac

PS. Pamietaj by podpiac kabel antenowy/kablowke do karty ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi