Phantom_ Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Na dniach, być może nawet jutro rano (ze wzg. na wciąż rosnące ceny), będę zamawiał nowe części. Config przedstawia się tak: Intel Dual Core E5200 + Thermalright Ultima 90 i S-Flex ASUS p5ql-e MSI Radeon HD4850 + Accelero 2GB GoodRam + podzespoły, jakie zostawiam: Hitachi DeskStar 320GB SATA BenQ DVD-RW EMU 0404 Pilnie proszę o poradę dotyczącą zasilacza. Chcę bowiem wziąć wspomnianego Anteca, ale nie wiem, czy nie będzie on zbyt mocny do tego zestawu, przez co mógłby się niepotrzebnie przegrzewać. Przez najbliższe trzy lata raczej nie będę rozbudowywał zestawu, może poza zmianą HDD czy dokupieniem kości RAM. W związku z tym waham się między NeoPower 500W w cenie 299zł a tańszymi zasilaczami, które sobie także powinny poradzić, czyli Pentagram Silent Force CAV 500-A12S oraz OCZ StealthXStream 500W SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Nie ma czegoś takiego jak za mocny zasilacz, możesz mieć za słaby, ale w wypadku wymienionych zasilaczy będziesz miał jeszcze zapas mocy. Mocniejszy zasilacz nie będzie Ci się przegrzewał, wręcz przeciwnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Pisałem trochę przeświadczony wcześniejszym kontaktem z Taganem 380W, który do obecnego zestawu był na tyle mocny, że chłodził się praktycznie wyłącznie pasywnie i bardzo się nagrzewał :). Sprawa już jednak nieaktualna, bo poszedłem na kompromis i wziąłem 450W Corsaira. Obym był z niego zadowolony. Edytowane 21 Października 2008 przez Phantom_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 HEEH Trzeba było brać anteca jest cichy i stabilnie trzyma :D i miałbyś na zapas :D . Mam dokladnie ten model :D i jeste bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...