Skocz do zawartości
Phantom_

Antec Neopower 500 - Czy Nie Za Mocny Do Tego Zestawu?

Rekomendowane odpowiedzi

Na dniach, być może nawet jutro rano (ze wzg. na wciąż rosnące ceny), będę zamawiał nowe części.

Config przedstawia się tak:

Intel Dual Core E5200 + Thermalright Ultima 90 i S-Flex

ASUS p5ql-e

MSI Radeon HD4850 + Accelero

2GB GoodRam

+ podzespoły, jakie zostawiam:

Hitachi DeskStar 320GB SATA

BenQ DVD-RW

EMU 0404

Pilnie proszę o poradę dotyczącą zasilacza. Chcę bowiem wziąć wspomnianego Anteca, ale nie wiem, czy nie będzie on zbyt mocny do tego zestawu, przez co mógłby się niepotrzebnie przegrzewać. Przez najbliższe trzy lata raczej nie będę rozbudowywał zestawu, może poza zmianą HDD czy dokupieniem kości RAM.

W związku z tym waham się między NeoPower 500W w cenie 299zł a tańszymi zasilaczami, które sobie także powinny poradzić, czyli Pentagram Silent Force CAV 500-A12S oraz OCZ StealthXStream 500W SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Pisałem trochę przeświadczony wcześniejszym kontaktem z Taganem 380W, który do obecnego zestawu był na tyle mocny, że chłodził się praktycznie wyłącznie pasywnie i bardzo się nagrzewał :). Sprawa już jednak nieaktualna, bo poszedłem na kompromis i wziąłem 450W Corsaira. Obym był z niego zadowolony.

Edytowane przez Phantom_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi