Skocz do zawartości
ChomiK

Saphire Radeon 9100 128Mb za 499 - warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

A wracajac do tematu: bierz GF4 Ti4200 CREATIVE. Doplacasz okolo 50zl a masz duzo wydajniejsza karte nawet bez krecenia. Co do jakosci obrazu to gwarantuje Ci ze roznicy nie bedzie bo czasy gdzie roznica byla bezpowrotnie minely:)

zdefiniuj slowo "duzo".

i uzasadnij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wracajac do tematu: bierz GF4 Ti4200 CREATIVE. Doplacasz okolo 50zl a masz duzo wydajniejsza karte nawet bez krecenia. Co do jakosci obrazu to gwarantuje Ci ze roznicy nie bedzie bo czasy gdzie roznica byla bezpowrotnie minely:)

zdefiniuj slowo "duzo".

i uzasadnij.

Na sprzecie ktory mam w podpisie wykrecam w 3dmarku 2001se 14300pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest z kreceniem. Raz sprawdzalem na defaultowych czestotliwosciach przy przesiadce z RADEONA 8500LE 128mb HERCULESA podkreconego 250/500@300/590 (czyli sporo wiecej jak pelen RADEON) i roznica byla conajmniej widoczna nie pamietam dokladnie ile pkt. w 3Dmarku. Z tego co pamietam to przy tej konfiguracji co mam teraz i z tym radkiem od HERCA mialbym pewnie nie wiecej jak 11000pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPAVATH- nie podnieca nas bynajmniej 3.3ns tylko co z tego mozna wycisnac. Na moim GF ti4200 sa hynixy 3.6ns a na tym HERCU co piszesz sa samsungi 3.3ns i to bga a w praktyce to wyglada tak ze moje leca bez radiatorow na 620 a na tym hercu nie wycisniesz wiecej jak 600-610 i to z radiatorami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - nie przekrecaj ksywy NiemeciaK :x a po drugie po co w ogole krecic powyzej 300/600? Duzo to to nie da a i tak karta jest wystarczajaco mocna. W ogole co to za idiotyczne podejscie, jeszcze nie kupil a juz mysli jak sie kreci :roll:. Kiedy ja kupowalem tego Radka to krecliwosc byla dla mnie ostatnim czynnikiem ktory bralem pod uwage. Skoro krecisz dla idei kup Abita Siluro MX440-8 - podejdzie Ci z 300/500 na 475/800 - bedziesz mial podjar na maksa :|.

P.S. To ze nie idzie ponad 310 MHz to nie wina pamieci tylko biosa ktory daje takie a nie inne timingi.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - nie przekrecaj ksywy NiemeciaK :x a po drugie po co w ogole krecic powyzej 300/600? Duzo to to nie da a i tak karta jest wystarczajaco mocna. W ogole co to za idiotyczne podejscie, jeszcze nie kupil a juz mysli jak sie kreci :roll:. Kiedy ja kupowalem tego Radka to krecliwosc byla dla mnie ostatnim czynnikiem ktory bralem pod uwage. Skoro krecisz dla idei kup Abita Siluro MX440-8 - podejdzie Ci z 300/500 na 475/800 - bedziesz mial podjar na maksa :|.

P.S. To ze nie idzie ponad 310 MHz to nie wina pamieci tylko biosa ktory daje takie a nie inne timingi.

Pozdr...

Po pierwsze- Niektorzy kieruja sie innymi wartosciami przy zakupie karty i nie Tobie oceniac czy to podejscie jest idiotyczne czy nie (dla niektorych Twoje podejscie do sprawy bedzie sie wydawac idiotyczne:) a co do wydajnosci to krecenie powyzej 300/600 daje tyle samo co krecenie ponizej 300/600 wiec tutaj to juz zupelnie Cie nie rozumiem. A podkreca sie generalnie po to zeby nie ponoszac kosztow podniesc wydajnosc karty (a jak wiadomo wydajnosci nigdy za wiele). Kolega martwi sie o to przed zakupem bo po zakupie generalnie bedzie juz za pozno i moze zalowac. A po drugie to sorx za przekrecenie ksywy, nie bylo to swiadomie a juz zupelnie nie zlosliwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...