Goomba Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Szukam standardowego biosu do karty Medion Radeon 9800 XL, aktualnie mam wgrany od wersji XT i mam z nim problemy, chciał bym wrócić do starego. Edytowane 30 Października 2008 przez Atak#komarA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reverse16 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) jakie masz pamięci i co na nich pisze ,napisz caly kod z pamięci to może ci pomogę ;) Na ślepo nie będę podawał ponieważ w dobieraniu bios'a do karty naj bardziej liczy się dobranie biosu do pamięci :) Edytowane 30 Października 2008 przez Reverse16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 jakie masz pamięci i co na nich pisze ,napisz caly kod z pamięci to może ci pomogę ;) Na ślepo nie będę podawał ponieważ w dobieraniu bios'a do karty naj bardziej liczy się dobranie biosu do pamięci :)To dopiero jutro napisze bo dałem kumplowi do sprawdzenia tą kartę, ale mam jeszcze takie pytanie: czym wykonać kopię biosu i czym ewentualnie przeprowadzać jakąś edycję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reverse16 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Uuuuu kopie biosu nie powiem ci jak ponieważ nigdy tego nie robiłem ,aaaa edycje możesz dokonać programem : Rabit v2.0a ,ale myślę jak dobrze dobierzesz bios do karty wzorując sie na pamięciach to kopia nie będzie potrzebna :P Napisz jakie masz te pamięci to dalej się pomyśli co tu by wgrać w twego radka :) Edytowane 30 Października 2008 przez Reverse16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Kopiowanie BIOSu jest bardzo proste, zainstaluj sobie ATI Tray Tool -> Tools & Options -> Dump Video BIOS i zapisujesz BIOS do pliku *.rom Edytować można Rabitem - zmiana zegarów rdzenia i pamięci, timingi można zmieniać, ID karty -> przerobiłem tam BIOS z 9800PRO na BIOS od 9800XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Edytować można Rabitem - zmiana zegarów rdzenia i pamięci, timingi można zmieniać, ID karty -> przerobiłem tam BIOS z 9800PRO na BIOS od 9800XTKolejne pytanie skąd wiedzieć jakie ID jest dla jakiego modelu? W plikach sterowników gdzieś to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Radki 9800 mają następujące ID: 9800SE: 4148 9800PRO: 4E48 9800XT: 4E4A ID 9800XL niestety nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...