Skocz do zawartości
Goomba

Bios Do Karty Medion 9800 Xl

Rekomendowane odpowiedzi

jakie masz pamięci i co na nich pisze ,napisz caly kod z pamięci to może ci pomogę ;) Na ślepo nie będę podawał ponieważ w dobieraniu bios'a do karty naj bardziej liczy się dobranie biosu do pamięci :)

Edytowane przez Reverse16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie masz pamięci i co na nich pisze ,napisz caly kod z pamięci to może ci pomogę ;) Na ślepo nie będę podawał ponieważ w dobieraniu bios'a do karty naj bardziej liczy się dobranie biosu do pamięci :)

To dopiero jutro napisze bo dałem kumplowi do sprawdzenia tą kartę, ale mam jeszcze takie pytanie: czym wykonać kopię biosu i czym ewentualnie przeprowadzać jakąś edycję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuuuu kopie biosu nie powiem ci jak ponieważ nigdy tego nie robiłem ,aaaa edycje możesz dokonać programem : Rabit v2.0a ,ale myślę jak dobrze dobierzesz bios do karty wzorując sie na pamięciach to kopia nie będzie potrzebna :P Napisz jakie masz te pamięci to dalej się pomyśli co tu by wgrać w twego radka :)

Edytowane przez Reverse16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopiowanie BIOSu jest bardzo proste, zainstaluj sobie ATI Tray Tool -> Tools & Options -> Dump Video BIOS i zapisujesz BIOS do pliku *.rom

Edytować można Rabitem - zmiana zegarów rdzenia i pamięci, timingi można zmieniać, ID karty -> przerobiłem tam BIOS z 9800PRO na BIOS od 9800XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytować można Rabitem - zmiana zegarów rdzenia i pamięci, timingi można zmieniać, ID karty -> przerobiłem tam BIOS z 9800PRO na BIOS od 9800XT

Kolejne pytanie skąd wiedzieć jakie ID jest dla jakiego modelu? W plikach sterowników gdzieś to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi