kondi24 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Witam. Jaką kartę muzyczną polecicie w tej cenie pod głośniki creative inspire p5800. Zależy mi na tym aby dobrze działała pod Vistą 64bit. Myślałem nad sound blaster audigy 4...czy to dobry wybór???? i czy odczuje zdecydowaną różnicę przesiadając się z karty zintegrowanej na płycie asus p5q-e??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Ludzie polecają Audigy 2 i za 149zł + koszt przesyłki masz Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS GOLD Co do kompatybilności to chyba z Creativem nigdy nie było większych problemów. Głośniki masz fajne, więc różnicę poczujesz na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zupelnie niedawn instalowalem koledze na V64-bitowej Viscie Sound Blaster X-Fi mX Extreme Audio, potwierdzam ze dziala bardzo dobrze, ale czy az lepiej od zintegrowanej... to juz kwestia sluchu i gustu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zupelnie niedawn instalowalem koledze na V64-bitowej Viscie Sound Blaster X-Fi mX Extreme Audio, potwierdzam ze dziala bardzo dobrze, ale czy az lepiej od zintegrowanej... to juz kwestia sluchu i gustu :) Tylko nie bierz Extreme Audio, to ta karta nie jest prawdziwym X-Fi, tylko jakimś Audigy. Jeżeli chcesz X-Fi w miarę tanio to albo Extreme Music albo Extreme Gamer, ewentualnie Audigy 2ZS Gold. Ale mimo wszystko lepiej dopłacić chyba i kupić X-Fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 A co wybrać między Sound Blaster Audigy 2 ZS GOLD a X-Fi XtremeMusic GOLD? Ceną się różnią o 40zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 A co wybrać między Sound Blaster Audigy 2 ZS GOLD a X-Fi XtremeMusic GOLD? Ceną się różnią o 40zł. wyskrob 20zł i kup asus xonar dx z pełną gwarancją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 wyskrob 20zł i kup asus xonar dx z pełną gwarancją A czy czasem Asus Xonat dx nie krzaczy się w grach? Nie gram dużo (żeby nie powiedzieć, że bardzo mało), ale nie chciałbym mieć jakiś zwisów, albo jakiś pisków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Hmmmm....właściwie to też się zastanawiam między X-Fi XtremeMusic lub Audigy 2 ZS.....Nie wiem co wybrać.....a ta Audigy 4 nie była by dobra, bo mogę kupić za 100zł??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 A czy czasem Asus Xonat dx nie krzaczy się w grach? Nie gram dużo (żeby nie powiedzieć, że bardzo mało), ale nie chciałbym mieć jakiś zwisów, albo jakiś pisków. xonar jest dużo mniej problematyczna od x-fi/audigy, zarówno w grach jak i podczas słuchania muzyki spisuje się świetnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 xonar jest dużo mniej problematyczna od x-fi/audigy, zarówno w grach jak i podczas słuchania muzyki spisuje się świetnieNo właśnie opinie ludzi w necie mówią co innego :| Tylko jak Xonar ma problemy z jakąś grą, to support Asusa bardzo szybko wypuszcza łatkę, tylko tych problemów jest dużo. Ale myślę sobie, że to wina może leżeć też po stronie twórców gier, którzy uważają, że rynek jest zdominowany przez Creative'a i to pod niego raczej robią. http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=13149 tutaj jest ciekawy topic, w którym IMHO wygrywa Asus Xonar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 kolega przerzucił się z audigy 2zs gold na xonara i jest zachwycony dostałem flasha, ale spoko nie muszę Cię widzieć, pobiegnę za Tobą na słuch To że xonar jest traktowany po macoszemu to prawda, ale niedługo powinno się to zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 + Xonara są te latki. Creative nawet stery wydaje czasem z rocznym opóźnieniem :D Tez sie przymierzam do Xonara ale poczekam bo mi sie nie spieszy "D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Ostatnio poczytalem troche testow w zwiazku z wyborem dzwiekowki i dzis zamowilem xonara w icomp.pl - 210zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Gdybym miał tyle kasy to mógłbym się zastanowić, ale niestety ponad 200zł nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) Co do Augidy 2 ZS gold - kupilem 3 miesiace temu wersje oem z allegro. Ze sterownikami nie bylo problemu, ale program, obslugujacy cala karte nie moze sie zainstalowac - ciagle mowi, ze karta nie jest podlaczona (nie wykrywa jej). Nie wiem, czy to wina plyty glownej, czy portu PCI czy samej karty, czy ogolnie z nia sa takie problemy ;D Po dlugich staraniach udalo mi sie zrobic tak, zeby dzialaly chociaz sluchawki lub glosniki i musze przyznac, ze dzwiek jest b. dobry :) Edytowane 1 Listopada 2008 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 A X-Fi XtremeMusic jest dużo lepszy od Audigy 2 ZS?? I czy to prawda, że gry mogą nieco przyśpieszyć po zakupie X-Fi XtremeMusic. Czy z Audigy 2 ZS jest tak samo??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ogromnej różnicy między x-fi a audigy 2zs raczej nie ma. Te karty są zbliżone do siebie, z tym że X-Fi jest nowsza. Ewentualnie można kupić Asus Xonar DX, z tego co czytałem to bardzo ciekawa karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ceny ostatnio ostro podskoczyly jeszcze niedawno Xonar byl do kupienia za niecale 200zl, teraz cena dochodzi do 250zl. :( tez planuje wyminic mojego Live! (sygnaturka) to nie mam juz sil zeby kombinowac z uruchomieniem jej na Viscie x64, ale te ceny troche pokrzyzowaly plany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Na allegro Xonara można już kupić za ok 220zł. X-Fi Extreme Music można kupić poniżej 200zł. Edytowane 3 Listopada 2008 przez HanSolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) a dziwicie się, że łatki wydają non-stop ? Xonar ma na pokładzie oxygenHD to i się musi krzaczyć gdyby nie stery to było by zwykła karta do słuchania nuty a tak nawet da się pograć a twórcy nie robią nic pod Creative lol teraz twórcy gier zlewają wszystko robią i już albo sobie dostosujcie albo nas to wali ;) np. tak jak UT3 epic olał sprawę i ma Creative'a w tyle gra się wykrzacza na modelach z 64mb x-ram albo sacred 2 też się wykrzaczał przed patchem bo też zlali sprawę ale teraz chodzi i dzwięk jest wymiatający. X-fi się nie wykrzacza w żadnej gierce która ma engine audio software'owy prędzej się wykrzaczy w grze z EAX5 jak nowa wyjdzie bo to jeszcze twórcom nie wychodzi za dużo efektów i roboty, poza tym kret teraz wypuszcza drivery co kilka miechów (konkurencja służy :) ) wiec jest ok więc i już nie płaczcie nie jest źle od tego roku, wszystko działa ale wiem wiem złe wspomnienia pozostają na długo. Tompior znajdź stery Daniela K do 2zs i ciesz się pełną funkcjonalnością karty. Mane jaki to Live ? Edytowane 4 Listopada 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Mane jaki to Live ?To co w sygnaturce: Creative Sound Blaster Live! Value (CT4830) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 No to dla ciebie to tylko KX'y zostają, są modowane drivery creative ale działają nie stabilnie na więcej niż 2gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Mam akurat 4GB, moze to przez to ale na tych modowanych karta instaluje sie od nowa przy kazdym uruchamianiu visty, wiec jest to dosc klopotliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 wygrzebałem coś dla ciebie http://forums.creative.com/creativelabs/bo...d=144294#M23567 bo z google a nawet z wyszukiwarki na forum kreta znalezienie tego graniczy z cudem ale pamiętałem że gdzieś mi się coś rzuciło w oczy. Mam nadzieje, że ci to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Dzieki wielkie, ale wlasnie na tych sterach mam takie cyrki - po kazdym uruchmienie Visty pojawia sie male okienko z informacja ze system konccy instalowanie sterow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) ciężka sprawa zmień kartę najlepiej, teraz najtaniej kupić używane audigy Se/live 24bit i zmodować na Xtreme Audio i śmiga na Viscie jak ta lala Edytowane 4 Listopada 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Chce kupic Xonar'a ale jak ceny wroca (o ile wroca) do normalnosci, ~200zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Xonary wlasnie po tyle sa - np. na icomp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Faktycznie cena zachęcają, miałem u siebie pod nosem w cenie poniżej 200zl, ale teraz jakiś kosmos. http://www.camino.pl/opis.php3?ID=32091 Edytowane 4 Listopada 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Mane łap jeszcze w tej cenie póki możesz tu przynajmniej boxa kupujesz za te 260 czy w icompie za 210zł, XtremeGamer box już 300 zeta stoi więc i Xonar może pójść w góre bo wcześniej Xtremegamer był tańszy od Xonara a teraz już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...