zgred Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 potrzebny mi progs ktorym mozna zmienic device ID karty w BIOSie ATI - w moim Medionie DeviceID to 4E46 a potrzeba mi ustawic 4E45. Nigdzie nie znalazlem. Zna kros taki programik lub sposob na obejscie tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 przerobka z radeona 9700 na 9700 pro ? oj nieladnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 oj nie przerobka z R9500 o nietypowym DeviceID nie rozpoznawnym przez sterowniki bez modyfikacji infow na taki ktory bedzie rozpoznawany bez modyfikacji. Prosze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 nie byłbym taki pewien czy to zmienisz czy to nie jest tak jak w przypadku np GF ze bios wykrywa sobie deviceid na podstawie chipa i pomimo zmiany w biosie i tak widzi oryginalne DeviceID Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Tylko ze w przypadku ATi roznica jest albo w chipie (4/8 potokow, radeon/fireGL - rezystorki) albo na plytce w szerokosci szyny danych. Podobnie z rezystorkami jest przeciez i u nVidii. Mozliwe ze jest tak jak mowiesz, ale przeciez nie dowiem sie jesli nie sprobuje, nieprawdaz? Poki co wram sobie BIOS od innej pdobnej karty - moze pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Tak strzelam, bo nie mam w tej chwili możliwości sprawdzenia - RadEdit'em próbowałeś? Np. stąd: http://www.hwsetup.it/files/ati/bios/radedit11d.cab choć może jest nowsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Dzieki Piorucha. radedit nie ma tej funkcji. Kurde NVBiosEdit to jest programisko! tylko ze do nVidii. rzeba mi taki NVBiosEdit do ATi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...