mekintosz Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Otoz mam plyte jak w opisie do tego Xeona E3110 ktory na P5E u XA robil 4GHz na 1,3V, otoz u mnie nie chce zrobic nawet przy 1.4V, dopiero ciutke ponad to daje mi stabilnosc, choc zapewne niecalkowita bo dlugo na takich napieciach nie testowalem. Zabawa z napieciami NB, innymi FSB itd. nie daje skutku. 3.6GHz przy 1.268V, 3.85GHz przy 1.365V (wszystkie napiecia wg. BIOSu), powyzej 3.9 zaczynaja sie owe spore klopoty (choc 1.365V dla 3.85GHz to niemalo...). Czy ta plyta jest taka slaba i jesli tak to co ? 6-fazowy uklad zasilania :?: Czy chlodzenie mosfetow moze cos pomoc, czy nie ? I czy warta jest wymiany na nowa P5E + rampage bios :?: pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 TUTAJ masz temat o serii tych plyt glownych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 TUTAJ masz temat o serii tych plyt glownych. Tak sie sklada ze juz go przewertowalem, ale nie znalazlem wystarczajacych mi informacji, glownie tylko opinie o plycie i ile wyrobila... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Zmień na P5E+Rampage Bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Tak sie sklada ze juz go przewertowalem, ale nie znalazlem wystarczajacych mi informacji, glownie tylko opinie o plycie i ile wyrobila... I to upowaznia Cie do zakladania wlasnego tematu :?: <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...