860lacov Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 1. Kupiłem sobie niedawno nagrywarkę pioneer dvr-216 Nagrywarka działa przez interface SATA, a że mam laptopa to dokupiłem do niej przejściówkę SATA to USB. Czy podłączanie nagrywarki bez wyłączania komputera jest bezpieczne? Jeśli tak to jak najlepiej to robić? Na kablu od przejściówki mam włącznik. Aktualnie przy podłączaniu najpierw idzie wtyczka od prądu, później przycisk włączający na kablu, a na koniec usb do komputera. Czy robić tak jak robię czy może inaczej? Wydaje mi się, że dla samej nagrywarki nie ma różnicy gdyż i tak źródło zasilania jest zewnętrzne. 2. Czy to, że nagrywarka jest podłączona do zasilania w ten właśnie sposób może wpłynąć na jej żywotność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 1) najpierw do USB , pozniej do pradu , pozniej przycisk on/off 2) nie nie wplynie na zywotnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...