Gość drapi13 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 koledzy mam problem kupiłem kompa asus p5q-e radeon 4870 procek e 8400 ram 4gb i wszystko było ok podzieliłem dysk na partycje ntfs dla visty 64 bit zaczynam instalować i wszystko oki choć trwa to wiecznie aż do momentu gdy system musi się zrestartować i wtedy daje boot hdd i tylko mruga kursor i nic się nie dzieje >>>>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Legalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 koledzy mam problem kupiłem kompa asus p5q-e radeon 4870 procek e 8400 ram 4gb i wszystko było ok podzieliłem dysk na partycje ntfs dla visty 64 bit zaczynam instalować i wszystko oki choć trwa to wiecznie aż do momentu gdy system musi się zrestartować i wtedy daje boot hdd i tylko mruga kursor i nic się nie dzieje >>>>> ojejejej to zdaje sie ze masz kiepskiego pirata ;) niektóre wersje tak mają ;) po instalce odpala sie automatyczne ten VISTA LOADER "krakra " który jest skaszaniony i się Bootloader kasuje i mozesz sobie instalować od nowa ;) pobierz sobie wersje bez udziwnien i bądz legalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Ej sorki ale mam oryginała Viste dałem za niego 400 zł!!!! może coś z partycjami źle zrobiłem nie wiem co nie tak pomóżcie po prostu wszystko się instaluje ale jaj isze restart systemu normalnie w xp rusza z dysku twardego tutaj tylko miga kursor i nic się nie dzieje pomóżcie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 a dysk masz ustawiony w tryb AHCI może ?? jezeli tak to ustaw normalnie bez ahci a sterowniki AHCI dograj po instalacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 A gdzie to ustawić bo już jakie5 lat kompa nie składałem ? po prostu problem polega na tym że podczas instalacji która trwa wiecznie pisze że komp musi się zrestartować i później po restarcie jak ma ruszyć system z hdd miga tylko kursor i nic się nie dzieje możę ja coś z partycjami zwaliłem jakie mają być te partycje pod vistę??W biosie wygląda wszystko ok procek mi dobrze wykrywa pamięć 4gb hhm niewiem co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 zaczynam instalować i wszystko oki choć trwa to wiecznie aż do momentu gdy system musi się zrestartować i wtedy daje boot hdd i tylko mruga kursor i nic się nie dzieje >>>>> To nic nie dawaj, powinno wszystko samo się zrobić. Spróbuj jeszcze zmienić tryb ACPI, bo z tego co mi wiadomo to Vista może mieć problem z zainstalowaniem się w trybie S3 (u mnie przynajmniej tak jest). Przestaw na S1 i wtedy spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Sorki chłopaki ale jestem laikiem w tych sprawach gdzie mam to przestawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Wchodzisz do biosu i szukasz zakładki np Power Menagment czy jakoś tak. Bios wielki nie jest to od biedy możesz cały przeszukać aż znajdziesz tę opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...