Skocz do zawartości
Gość drapi13

Instalacja Visty

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy mam problem kupiłem kompa

asus p5q-e

radeon 4870

procek e 8400

ram 4gb

i wszystko było ok podzieliłem dysk na partycje ntfs

dla visty 64 bit

zaczynam instalować i wszystko oki choć trwa to wiecznie aż do momentu gdy system musi się zrestartować i wtedy daje boot hdd i tylko mruga kursor i nic się nie dzieje >>>>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy mam problem kupiłem kompa

asus p5q-e

radeon 4870

procek e 8400

ram 4gb

i wszystko było ok podzieliłem dysk na partycje ntfs

dla visty 64 bit

zaczynam instalować i wszystko oki choć trwa to wiecznie aż do momentu gdy system musi się zrestartować i wtedy daje boot hdd i tylko mruga kursor i nic się nie dzieje >>>>>

ojejejej to zdaje sie ze masz kiepskiego pirata ;) niektóre wersje tak mają ;) po instalce odpala sie automatyczne ten VISTA LOADER "krakra " który jest skaszaniony i się Bootloader kasuje i mozesz sobie instalować od nowa ;) pobierz sobie wersje bez udziwnien i bądz legalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej sorki ale mam oryginała Viste dałem za niego 400 zł!!!!

może coś z partycjami źle zrobiłem nie wiem co nie tak pomóżcie po prostu wszystko się instaluje ale jaj isze restart systemu normalnie w xp rusza z dysku twardego tutaj tylko miga kursor i nic się nie dzieje pomóżcie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie to ustawić bo już jakie5 lat kompa nie składałem ? po prostu problem polega na tym że podczas instalacji która trwa wiecznie pisze że komp musi się zrestartować i później po restarcie jak ma ruszyć system z hdd miga tylko kursor i nic się nie dzieje możę ja coś z partycjami zwaliłem jakie mają być te partycje pod vistę??W biosie wygląda wszystko ok procek mi dobrze wykrywa pamięć 4gb hhm niewiem co jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nic nie dawaj, powinno wszystko samo się zrobić. Spróbuj jeszcze zmienić tryb ACPI, bo z tego co mi wiadomo to Vista może mieć problem z zainstalowaniem się w trybie S3 (u mnie przynajmniej tak jest). Przestaw na S1 i wtedy spróbuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi