Skocz do zawartości
Malik

Nowe Weze Feser One - Dd

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy ze mialem przykre doswiadczenia z nimi. Nie przekonaly mnie do siebie. Skrecane to skrecane - nikt mi nie powie ;)

Na upartego da sie wkrecic dwie zlaczki:

[imag]http://img75.imageshack.us/img75/7365/dscf0219ww1.jpg[/img]

troche krzywo jak na moj gust...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy ze mialem przykre doswiadczenia z nimi. Nie przekonaly mnie do siebie. Skrecane to skrecane - nikt mi nie powie ;) ...

+1 :) mnie tez choinki nie przekonaly i nie przekonaja. moze dlatego ze klade duzy nacisk na wygla a zaciski mnie draznia i na pewno ich bym nie zakladal. a bez zaciskow, coz... albo masz szczesnie albo nie :) ja tego szczescia 3 razy nie mialem

jedna jest widac ladnie wkrecona, niestety druga troche odstaje i jest krzywo... lepiej nie ryzykowac... chyba ze... w sumie mozna by sie pokusic o lekie spilowanie, ale to chyba szkoda zachodu...

niekoniecznie za duzo zachodu, ja u siebie na SB musialem leciutko "przytrzec" koolance 10/13 na upartego wlazlo ale i tak nie sa dobrze dokrecone nakretki. ale sa na tyle dobrze dokrecone ze waz nie spada :)

jedyna wada, teraz aby odkrecic nakretke i zdjac waz to tylko przy calkowitym demontazu plyty :sad:

Edytowane przez Celin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 :) mnie tez choinki nie przekonaly i nie przekonaja. moze dlatego ze klade duzy nacisk na wygla a zaciski mnie draznia i na pewno ich bym nie zakladal. a bez zaciskow, coz... albo masz szczesnie albo nie :) ja tego szczescia 3 razy nie mialem

niekoniecznie za duzo zachodu, ja u siebie na SB musialem leciutko "przytrzec" koolance 10/13 na upartego wlazlo ale i tak nie sa dobrze dokrecone nakretki. ale sa na tyle dobrze dokrecone ze waz nie spada :)

jedyna wada, teraz aby odkrecic nakretke i zdjac waz to tylko przy calkowitym demontazu plyty :sad:

ja mam choinki i nie jest zle... co prawda mialem tylko je, wiec nie mam tu porownania. Moze i estetyczniej wyglada niz choinki z zaciskami, tyle ze np. w moim przypadku nie dalo by sie calkowicie zrezygowac z choinek (MCW60-R), wiec wygladaloby to troche... dziwnie? no i nie wiem jak by one pasowaly do tego mojego topu na pompce, poniewaz jest pod lekkim katem w miejscu wyprowadzenia krocca, wiec moglby za duzo zachaczac a do tego krotki gwint. chyba jednak narazie zostane przy choinkach, mam nadzieje ze dojda te z UK, a nad wezem to mozna sie zastanowic :) w sumie cena zblizona do Tygona 11/15 no i pomiedzy nimi bym wybieral...

zastanawiam sie nad tymi zlaczkami, tylko moze to dziwnie wygladac, ale moze sprobowac warto. Wejda te zlaczki na Fuziona v2? czy tez beda o siebie chaczyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypuszczam, ze moze byc ciezko z dostepnoscia tego w Polsce. no ale Faser nie jest daleko, mozna sobei zamowic bezpośrednio od nich i za 4-5 dni miec juz u siebie. a z montazem jak zawsze albo troszke podgrzac albo znamionowa ilosc plynu do mycia naczyn :D i wchodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na stronie Fesera nie mają 10/16 tylko 10/13 :(

10/16 można znaleźć na stronce Danger Dena ale za sam wąż przesyłka ze stanów to deczko nie fajnie.

zatem wie może ktoś gdzie zakupić taki 10/16? ale czerwony, transparent jest w cooling'u ale mi nie leży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś z was ma te złączki skręcana Fesera to napiszcie jaką mają średnicę zewnętrzną w najszerszym miejscu. Kupiłem właśnie trochę tego węża i nie wiem gdzie założę złączki skręcane a gdzie choinki...

Aha, btw. jakie choinki by pasowały na wąż 10/16? Myślałem że NK10, ale cooling piszę przy Swiftech'ach że mają średnicę zewnętrzną 9,5mm czyli wąż by luźno latał. Na NK12 bym może po długiej walce jakoś to naciągnął ale skoro kupiłem już nowe węże to mogłoby to jakoś kulturalnie pasować :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem wlasnie po walce z Feserem 10/16 i choinkami NK12 hiflow (w blokach swifa mam swify, w innych Danger Dean).

Bardzo ciezka sprawa z tym

Trzeba sie niezle nameczyc zeby jakos solidnie to poskladac, zdecydowanie latwiej naciaga sie 10/13 na choinki.

Heh wczoraj poskladalem uklad na nowym wezu, za dzien albo 2 pewnie bede go wywalal, bo dzis dostalem troszki tygonu grubasnego, 12/17 bodajze i akurat wysatarczy do ukladu :) Chyba ze jeszcze strzeli mi do glowy zmiana plynu na blue, z ciekawosci wlalem starego fesera Acid Green na probe w uklad z tymi feserami i kolorek jaki wyszedl okazal sie zalamujacy, mdly niebieski z delikatnym odcieniem zielonego, 10 razy lepiej wygladal Acid Green w Tygonie 9.5/12.7 Tak ze zobacze jak sie to bedzie sprawowalo po zalaniu niebueskiego, choc nie przepadam za tym kolorem za bardzo. Jak mi sie nie spodoba z Blue uklad trzeba bedzie jednak zmienic weze :(

Tego feserka znacznie fajniej sie naklada na NK12 EK, ze swifami, DD i D-Tek jest gorzej. raczej bym darowal sobie choinki do niego, w koncu skladanie ukladu ma dawac tez troszke przyjemnosci, a nie bolace paluchy od wciskania weza.

Sprobowal bym jeszcze z tymi NK10 Swifa ostatecznie. Jak maja je w qulingu w zalecanych do 10/16 powinno byc ok. Szkoda ze NK12 EK nie mozna za bardzo dostac.

Jako wielki fan choinek niestety musze stwierdzic ze w tym przypadku skrecane to nieco lepsze rozwiazanie...

Dzisiaj jeszcze dostalem kontowe obrotowe Bitspowery NK12, na nie jeszcze ciezej go wsadzic niz na swify NK12 :(

a i jak z montażem na 1/2" ----> Mcp655

Nie jest latwo ale daje rade.

Jakos wsadzilem je na D5

Zwykle mocze troszke w jakichs resztkach borygo i delikatnie latwiej wchodza.

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że skręcane mi nie wejdą na bloki [swift MCW-60 i Apogee GT], to z nimi zawsze najwięcej problemów :/

Te złączki EK to ich dłuższe NK12 czy "stubby" NK12 [ponad o połowę krótsze]? Znalazłem je na Performance-PCs i wyglądają marnie, gruba krawędź i nie za duża średnica jak na high flowy. Danger Den'y wyglądają na znacznie wygodniejsze w użyciu. Tzn. TAKIE. Szkoda, że Cooling już ich nie sprowadza :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że skręcane mi nie wejdą na bloki [swift MCW-60 i Apogee GT], to z nimi zawsze najwięcej problemów :/

Wlasnie mialem ten sam problem.

W ukladzie mam GT, MCW60, MCW30, O-Tank 250 i D5, do tego BIP2 i Feser 240

EK to te dlugie NK12, latwiej przepchac te weze niz przez swify na przyklad.

Ale patent z moczeniem w feserze, albo nawet borygo daje rade, tylko uklad trzeba skladac tak ze najpierw zakladasz waz, potem wkrecasz zlaczke, wciskanie ich na blokach swifa to niestety morderstwo dla bloku przy zlaczkach swifa nawet z krotkim gwintem dosc mozna pozrywac gwinty w bloku...

Jest troche zabawy ale efekt faktycznie robi wrazenie.

Uklad zalalem na probe starym Acid Green (efekt tragiczny niestety), dzisiaj jade po fesera blue, troche demineralki do plukania ukladu i zalewam na niebiesko :)

Jak by ktos byl zainteresowany moze uda sie popstrykac fotki jak sie prezentuja na kroccach z D5, Swifach i DD NK12 HiFlow, EK NK12 i Bitspower katowych obrotowych tez NK12 :)

Na NK14 bym sie nie podjol ich zakladania :) Szkoda paluchow... przy takich sciankach NK12 to juz grubo, dla porownania teraz zakladanie na NK12 9.5/12.7 po przeprawie z feserem 10/16 to dziecinna zabawa :)

EDIT:

Dzwonilem dzis do qulingu czy na pewno maja kilka rzeczy dla mnie od reki i przy okzji pytalem o fesery 10/16 Clear ale nie UV.

Dalo by rade je sprowadzic, bo podobno sa, tylko problem w tym ze jak je sciagaja to w duzych ilosciach, bodajrze 100m na szpuli, tak ze jak by ktos chcial troszke takiego wezyka to moze udalo by sie cos zakabinowac :)

Ja w kazdym badz razie wziol bym ze 4m, powinien wygladac super z moim ulubionym Acid Green :)

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi