andrzejas71 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Witam! ponieważ mało jest w necie na temat lapka toshiba A200 1s9 chciałbym zaprosić do wymiany spostrzeżeń w użytkowaniu tego laptopka . Postanowiłem wymienić procesor w moim lapku TOSHIBA A2001s9. wybór padł na Intel® Core™2 Duo Mobile Processor T7300 stary procek to Intel® Pentium® Dual-Core Mobile Processor T2330 ostrożnie rozkręciłem laptopa , tu trzeba naprawdę uważać ponieważ lapek to nie stacjonarka i bardzo łatwo coś uszkodzic .lapek ma podstawkę 478 pin socket p miałem pewne obawy że nie wyrobi chłodzenie ale byłem mile zaskoczony wcale się tak mocno nie grzeje więc standardowe chłodzenie jest spoko. Wymieniłem również standardowy dysk twardy na szybki Momentus 7200.2 Teraz wszystko śmiga aż miło.Gdyby ktoś miał jakieś pytania dotyczące tego lapka proszę pisać chętnie pomogę! Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Edytowane 14 Grudnia 2008 przez andrzejas71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Mój kumpel ma tego lapka i jest zadowolony tylko słabą kartę graficzną ma ale za to wymienną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejas71 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Mój kumpel ma tego lapka i jest zadowolony tylko słabą kartę graficzną ma ale za to wymienną.w mojej tosi jest karta ati HD 2600 sprawuje się bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-cube Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Witam jak w temacie,chcialbym zmeinic cpu laptop toshiba a200 1s9 windows xp profesional 32 bit bios-toshiba v5,60 64 KBytes cpu intel dual core t2330,chipset gm965 82801HBM ICH8-ME socked P mPGE478 /mBGA479 jaki optymalny procek moge wlozyc core 2 duo,najlepej jaki bezproblemowy,sprawdzony kolo 2,2-2,6 no chyba ze da rade wiecej GHz dzieki ,pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Każdy core 2 duo i pentium dualcore z fsb 667-800mhz będzie działał. Najmocniejszy model to T9500, którego nigdzie nie kupisz. Najlepszy dostępny to T9300 (2.5GHz 6mb cache). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-cube Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Na stronie producenta plyty tez znalazlem te informacje oprocz tego sa tam jeszcze core 2 duo extreme x7100 x7300 x9000,i jeszcze pare innych malo prodozernych cpu, na ebayu cos bym znalazl napewno ,a t9500 sa chyba 2 lub 3 na alledrogo.pl.Czy po zmianie cpu moge sie spodziewac jakis nie milych niespodzianek,jakies klopoty z biosem moze cos innego,chcialbym wiedizec co minie moze czekac,prosilbym o jakies rady ewentulanie co i jak ,dzieki pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...