Gość chronicsmoke Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Obecny sprzęt: C2D E6300 płyta główna Asus P5N-e 2x1GB OCZ Platinum rev. 2 800mhz grafa 8800GT Zastanawiam się nad kupnem procesora ( E5200 ewentualnie E7200) lub pamięci OCZ reaper 2x2GB oraz chłodzeniem na E6300 i podgonieniem na jakieś 2,8Ghz. Tylko czy reapery to dobre pamięci? Czy może macie jakieś inne pomysły? Jakie chłodzenie na procka do 100zł polecacie? Edytowane 9 Listopada 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 yyy... pogubiłem się. Chodzi ci to, co będzie lepszym rozwiązaniem: nowe pamięci + chłodzenie i OC procka czy nowy procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) yyy... pogubiłem się. Chodzi ci to, co będzie lepszym rozwiązaniem: nowe pamięci + chłodzenie i OC procka czy nowy procek? Tak. 2GB ramu to chyba nie za dużo jak na dzisiejsze gry a nie wiem czy różnica pomiędzy 2.8Ghz a 3.5Ghz będzie warta wydanej na nie pieniędzy Edit więc albo E5200 ( nie wiem czy jest sens dopłacać ponad 100zł do E7200) albo Pentagram Karakum i 2x2GB DDR2 tylko jakich? Edytowane 9 Listopada 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja bym dozbierał do E8400 / Xeon E3110 + Karakorum + Zalman ZM-STG1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja bym dozbierał do E8400 / Xeon E3110 + Karakorum + Zalman ZM-STG1. I chyba tak zrobię. Teraz kupie 4GB ramu + Karakorum a proca zmienię jak intel znów obniży ceny. Teraz tylko jakie pamięci polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja bym dokupiłbym pamięci do obecnych - miałbyś 6GB, co by starczyło na baaaaaardzo wiele :D. A ja polecam A-Data Extreme Edition. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...