Kowal_91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 1) Jakie polecacie głośniki 2.0 lub 2.1 do kwoty 500-600zł? 2) Co bardziej polecacie, głośniki 2.0 czy 2.1? Jakie są różnice (oprócz tego, że 2.1 ma subwoofer) między nimi? Kupiłem kartę dźwiękową X-Fi Gamer. Z głośników 5.1 zrezygnowałem, gdyż nie mam zbytnio jak ich porozstawiać w pokoju. Głośniki mają służyć głównie do oglądania filmów, gier i muzyki. Chcę mieć bardzo dobre głośniki, dlatego mogę wydać na nie około 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szp4Q Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 do muzyki zdecydowanie 2.0 polecam Microlaby SOLO7C http://allegro.pl/item478011692_hit_microl...lo7c_pilot.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Jeszcze jedno pytanie: mam płytę główną Asus P5N-E SLI, na której znajdują się tylko 2 gniazda PCI. Mam takie pytanie, czy zmieszczą się na nich ta karta muzyczna X-Fi Gamer oraz karta telewizyjna? Bo nie wiem czy nie jest za ciasno, czy może uda się zamontować obydwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Microlab Solo 7c (narazie problem z dostępnością ale niedługo powinny być) Ewentualnie wbrew czasem niezbyt pochlebnym opiniom polece Logitech Z-2300 ;] Do gier nadają się świetnie, filmów to samo i gwarantuje że jeśli nie jesteś audiofilem i nie słuchasz muzyki klasycznej to będziesz z nich zadowolony w muzyce. Jak dla mnie słuchanie na nich muzyki daje dużo radości. Jeśli jednak możesz to czekaj na Microlaby, będą lepsze, chyba że na gwałt potrzebujesz to Logitech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) A co sądzicie o GigaWorks T40? Słyszałem, że są bardzo dobre do muzyki, chociaż nie wiem jak to będzie się sprawdzało na filmach i grach... Czy głośniki 2.0 są dobre tylko do muzyki? A do gier i filmów lepsze są 2.1? Jak to jest? :) Edytowane 11 Listopada 2008 przez Kowal_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie lepiej Altusy + Technics ? 500PLN spokojnie się wyrobisz. Zero plastiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szp4Q Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 wiadomo ze do muzyki najlepsze sa 2.0, do filmow 5.1-7.1,a do gier sluchawki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Microlab Solo 7c (narazie problem z dostępnością ale niedługo powinny być) Ewentualnie wbrew czasem niezbyt pochlebnym opiniom polece Logitech Z-2300 ;] Do gier nadają się świetnie, filmów to samo i gwarantuje że jeśli nie jesteś audiofilem i nie słuchasz muzyki klasycznej to będziesz z nich zadowolony w muzyce. Jak dla mnie słuchanie na nich muzyki daje dużo radości. Jeśli jednak możesz to czekaj na Microlaby, będą lepsze, chyba że na gwałt potrzebujesz to Logitech. Co do Logitech'a Z-2300 to słyszałem tylko, że przy muzyce ma się wrażenie, że subwoofer jest za mocny w stosunku do satelitek. Co możesz powiedzieć na ten temat? Bo do filmów i gier (głównie wybuchy itp.) spisuje się rewelacyjnie z tego co czytałem i widzę, że Ty też to przyznajesz ;] Chodzi mi na pewno o to, żeby w grach bardzo dobrze się spisywały oraz w filmach. Muzyka oczywiście też, bo zawsze jak siedzę na gg i szperam po necie to słucham RADIA. Myślisz, że nie będzie jakiegoś dyskomfortu ze słuchania z tych głośniczków? Nigdy w życiu nie miałem jeszcze jakichś lepszych głośników niż takie za 100zł z marketu i ZAWSZE miałem zintegrowaną kartę dźwiękową, nigdy oddzielnej. Więc mam nadzieję, że różnica w brzmieniu będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Co do Logitech'a Z-2300 to słyszałem tylko, że przy muzyce ma się wrażenie, że subwoofer jest za mocny w stosunku do satelitek. Co możesz powiedzieć na ten temat? Bo do filmów i gier (głównie wybuchy itp.) spisuje się rewelacyjnie z tego co czytałem i widzę, że Ty też to przyznajesz ;] Chodzi mi na pewno o to, żeby w grach bardzo dobrze się spisywały oraz w filmach. Muzyka oczywiście też, bo zawsze jak siedzę na gg i szperam po necie to słucham RADIA. Myślisz, że nie będzie jakiegoś dyskomfortu ze słuchania z tych głośniczków? Nigdy w życiu nie miałem jeszcze jakichś lepszych głośników niż takie za 100zł z marketu i ZAWSZE miałem zintegrowaną kartę dźwiękową, nigdy oddzielnej. Więc mam nadzieję, że różnica w brzmieniu będzie icon_smile3.gif Powiem tak...subwoofer jest mocny, nawet bardzo ale nie w sensie tego że całkiem zagłusza wszystko i nie usłyszysz za wiele z satelitek, wręcz przeciwnie...sądzę że to wszystko jakoś razem komponuje się i tworzy jedną całość. Zdziwiłem się kiedy w nocy słuchałem muzyki i było nadal milo dla ucha. Nasunęło mi się stwierdzenie że do cichego i bliskiego odsłuchu głośniki dobrze się nadają. Jeśli chodzi o efekty w grze i filmy to powinieneś być w 100% zadowolony, subwoofer kiedy trzeba schodzi nisko i gra miękko, to samo w muzyce. Kiedy je usłyszysz napewno zobaczysz różnice i to duużą :) ja słysze różnice po przejściu z Logitech X-530. Myślę że jeśli nie wychowałeś się na sprzęcie audio typu kolumny itd to jako normalny zjadacz chleba spodoba Ci się to co te głośniki mają do zaoferowania, a z dobrą kartą dźwiękową są naprawde znośne na codzień ;] jesli chodzi o satelitki to potrafią narobić hałasu, na połowie pokrętła ciężko wysiedzieć już a nawet przy ostrych damskich wokalach grają czysto zachowując szczegółowość, miałem pare razy okazje wyjść poza połowe pokrętła i zero charczenia, pisków i tego typu rzeczy. Poprostu dobre głośniki. Edytowane 11 Listopada 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Powiem tak...subwoofer jest mocny, nawet bardzo ale nie w sensie tego że całkiem zagłusza wszystko i nie usłyszysz za wiele z satelitek, wręcz przeciwnie...sądzę że to wszystko jakoś razem komponuje się i tworzy jedną całość. Zdziwiłem się kiedy w nocy słuchałem muzyki i było nadal milo dla ucha. Nasunęło mi się stwierdzenie że do cichego i bliskiego odsłuchu głośniki dobrze się nadają. Jeśli chodzi o efekty w grze i filmy to powinieneś być w 100% zadowolony, subwoofer kiedy trzeba schodzi nisko i gra miękko, to samo w muzyce. Kiedy je usłyszysz napewno zobaczysz różnice i to duużą :) ja słysze różnice po przejściu z Logitech X-530. Myślę że jeśli nie wychowałeś się na sprzęcie audio typu kolumny itd to jako normalny zjadacz chleba spodoba Ci się to co te głośniki mają do zaoferowania, a z dobrą kartą dźwiękową są naprawde znośne na codzień ;] jesli chodzi o satelitki to potrafią narobić hałasu, na połowie pokrętła ciężko wysiedzieć już a nawet przy ostrych damskich wokalach grają czysto zachowując szczegółowość, miałem pare razy okazje wyjść poza połowe pokrętła i zero charczenia, pisków i tego typu rzeczy. Poprostu dobre głośniki. Chyba mnie przekonałeś do tych głośniczków. Dzięki za całe info i porady :) Mam jeszcze tylko to jedno pytanie, które napisałem wcześniej: mam płytę główną Asus P5N-E SLI, na której znajdują się tylko 2 gniazda PCI. Mam takie pytanie, czy zmieszczą się na nich ta karta muzyczna X-Fi Gamer oraz karta telewizyjna? Bo nie wiem czy nie jest za ciasno, czy może uda się zamontować obydwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...