Skocz do zawartości
grzechuk

Potrzebny Twardziel!

Rekomendowane odpowiedzi

temat mogl niektorych zmylic... potrzebuje dysku twardego w granicach 200-250zł

jako, że ostatnio interesowałem się tym segmentem jak kupowałem swoje dwa seagate'y (wtedy topowe 250... jesien 2006), obecnie nie jestem na czasie zbytnio, nawet chwalone f1 samsunga juz sa "zle", co partia to inne talerze/laminaty/obudowy... trudno to jakoś ogarnąć...

dysk ten będzie żywym archiwum, inaczej mówiąc raz zapisane na nim dane będą już tylko odczytywane... głównym jego zadaniem będzie archiwizacja ripów, archiwów zdjęć (7zipy po kilkadziesiat mega) i obrazów płyt - czyli ogólnie dużych plików

od dysku oczekuje przede wszystkim niezawodności (uptime średnio to kilkadziesiąt dni, rebooty tylko w przypadku awarii/aktualizacji), dość dużej responsywności (czas dostepu i szybkosc odczytu najistotniejsze)... dysk ten bedzie uzupelnieniem 2 seagate'ów 250gb z serii 7200.10 (ST3250820AS i ST3250620NS), nie będzie żadnych raidów czy innych udziwnień

dysk im większy tym lepiej, gdyż jego zastosowanie jest oczywiste... najlepiej aby były to propozycje z odbiorem osobisty we Wrocławiu, ale jak trafi się jakaś perełka to też będę wdzięczny za informacje

pozrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz Samsunga F1 ! Obecne 640GB F1 są robione z 3 talerzy wersji 750GB z badami, a nie 2x 332GB jak kiedyś. Przez to dzisiejszy F1 nie jest tym, czym był wcześniej.

Obecnie najlepszy wybór, to WD 640GB - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14699

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi