Skocz do zawartości
voo

gigabyte ga-7vax i podkrecanie A1,7+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam procesor A1.7+ chce do niego kupic jaka dobra plyte (ale niezbyt droga) i go podkrecic. Ma ktos z was gigabyte ga-7vax ? Slyszalem ze w niektorych wersjach (powyzej rev 1.1 o ile sie nie myle) nie da sie ustawic magistrali 166Mhz... z napieciem dla procesora tez wyglada to dziwnie, bo podnosimy procentowo;tzn 2%,5%, 9% (jesli dobrze pamietam). Chodzi mi glownie o magistrale 166 i mozliwosc swobodnego ust napiecia... Moze ktos cos doradzic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA mam ga-7vax i jak chcesz se magistrale na 166 walnac to lepiej se msi lub albatrona kup. Cena na podobnym poziomie

Nietypowe rozwiazania gigabyte wykluczaja bardzo utrudniaja podkrecanie. Ja osobiscie jestem z plyty zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zciagnalem wlasnie manuala do ga-7vax i na plycie ustawia sie tylko za pomoca sw1 magistrale 100/auto , da sie w biosie to zmodyfikowac na 166 czy tylko te najszybsze athlony mozna na tej plytce puszczac na 166? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Gigabyta.

Mam płytę jak w opisie rev1.2 i na niej rzeczywiście jest tylko opcja FSB 100 lub AUTO.

Ale wystarczy połączyć punkty na które prawie DIP od FSB zachodzi i już masz FSB166MHZ :wink:

Ja tak ciągnę od dłuższego czasu i nie mam żadnych problemów, a o gwarancję sie nie boje bo te punkty połączyłem lakierem srebrnym ale najpierw między te punkty wkleiłem taśmę więc jakby co zrywam ją, doczyszczam punkty i mam "normalne" MOBO :lol:

Ale jak ktoś lubi tylko "gotowiznę" to można narzekać :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam procesor A1.7+ chce do niego kupic jaka dobra plyte (ale niezbyt droga) i go podkrecic. Ma ktos z was gigabyte ga-7vax ? Slyszalem ze w niektorych wersjach (powyzej rev 1.1 o ile sie nie myle) nie da sie ustawic magistrali 166Mhz... z napieciem dla procesora tez wyglada to dziwnie, bo podnosimy procentowo;tzn 2%,5%, 9% (jesli dobrze pamietam).  Chodzi mi glownie o magistrale 166 i mozliwosc swobodnego ust napiecia... Moze ktos cos doradzic??

miałem VAXP, wypas bo ma wszystkie bajery, lecz coś ta płyta taka se, zresztą jak chcesz mieć dobra maszynke to kup Epoxa 8rda+ lub Abita Nf7-s rev 2.0 i dołóż do tego 2x 256 ddr w tryb dual ddr i masz taką maszykne że wymiatasz jak rakieta na orbite !! :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...