Kml Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 hmmm mam taki mały problem: w sieci lokalnej mam "serwer wymiany danych" na którym znajduje sie kupa filmów i różnych takich ;) i admin zablokował mi dojście. Od razu pisze że jestem zielony w tych sprawach ale on chyba blokuje moje ip prawda :?: tak więc czy moge jakoś dostać sie na ten serwer ??, zmienić ip, lub użyć jakiegoś programu, albo..... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 czy nikt nic niewie?, czy po prostu nie chcecie pomóc biednemu lamerkowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Albo założył ci bana nie tylko na IP ale na całą podsieć albo na adres MAC.Zależy od budowy takiej sieci,musisz mniej wiecej wiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 jak jestes w sieci LAN i zablokował Ci IP to łatwo możesz je zmienić w ustawianiach sieci w protokole TCP/IP (jakos tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 TO by pasowało bardziej na inny dział, ale jak juz tu jestesmy to proponuje zmienić IP. Jeśli dostajesz neta na podstawie MAC'a to gdy zmienisz IP na jakis inny nie bedziesz miał neta ale sieć lan powinna działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 No ale w tym wypadku najlepsza będzie rozmowa z adminem, bo cokolwiek zrobisz, nawet średnio udolny admin Cię wyczai, i może być już tylko gorzej... Może wcale nie ban, tylko coś Ci się posypało u Ciebie/na serwie... Zawsze możesz prosić kogoś, kto ma dostęp do tego serwera żeby Ci to udostępnił ze swojego kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Z Adminem nieda sie gadać to totalny "zakap" i dlatego chciałem zastosować tak drastyczne metody :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 TO by pasowało bardziej na inny dział, ale jak juz tu jestesmy to proponuje zmienić IP. Jeśli dostajesz neta na podstawie MAC'a to gdy zmienisz IP na jakis inny nie bedziesz miał neta ale sieć lan powinna działać.Nie ... ja tak prubowałem ... ip się zmieni dzialają tylko programy do rozmów lan np: Lan Chat ale niedziała znowu otoczenie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ewentualnie włąmać sie do innego kompa z twojej sieci i za pomocą jego ip sie połączyć i ściągać. TYlko do tego juz są potrzebne wiruski itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...