jacool Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 1) bo masz włączone C1E/Eist - reszta google. 2)bo płyta domyślnie ustawia ramy na 1066 i musisz ręcznie ustawić jak chcesz mieć wyżej. 3)Poszuakj tej opcji w biosie. lepiej jednak manualnei podnosić bclk. programy ASUSa daruj sobie. 4)jak chcesz zrobić screen z CPUZ to wystarczy wcisnąć F5 :) Nie msuisz zamieszczać całego pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 wie ktoś może gdzie re3 można kupić w Polsce albo EU. Miała być w drugiej połowie kwietnia a tu nic.:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Najnowsze ploty podaja 3/05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AquaSplash Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 kupie wyswietlacz LCD POSTER badz zamienie za game pada CYBER SNIPA info w dziale ,,KUPI,, ,,recenzja,, rampage III na vr zone First Look at the Asus Rampage III Extreme Intel X58 Express Mainboard by VR-Zone.com | COMPUTEX 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Panowie ustawienie UCLK (Uncore Clock Ratio) powinno wynosić... ? 2x częstotliwość RAMu ?? Straciłem ustawienia w Biosie, teraz mam to na auto . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 tak, minimum x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) po długim weekendzie płytki mają już być dostępne, a za 10 dni to już na pewno w km2.pl Komputronik mówi za to, że dopiero w połowie maja... :-/ Co do uncore to jacekcz oczywiscie miał na myśli tylko Bloomfieldy: Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Mobo spokojnie zrobi okolice 4000MHz uncore @ fc, proca masz cienkiego i tyle ;) Cudem to on nie jest. Takie same ustawienia jak wczesniej i drugi gulf robi 300MHz wiecej, wzgledem tego co wyzej. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 a tak, spoko loko - 4GHz on ma pod FC tylko tutaj zaniżyłem, żeby pokazać, że w Gulfach nie musi być 2:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Jest możliwy odczyt na Rampage temp. sekcji zasilania ? Bo chybaa nie widzę O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Ktos testowal juz nowy bios 531 na R3E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Stało się. ASUS dokonał tego. Wypuścili tak nudną płytę, że będzie się ją podkręcać przez komórke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 a co w tym nudnego? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Coś w tym jest. mnie ona póki co też nie przekonuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) przeciez to tylko opcja. Nie spodoba sie (nie praktyczna) - nie musze uzywac =] BIOS chyba tez ma? B-) Edytowane 10 Maja 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 płyta dostępna w komputronie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Ktos testowal juz nowy bios 531 na R3E? Ano pewnie dzisiaj wieczorem potestuję ten i inne :) R3E - ONLINE :) Edytowane 15 Maja 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Czekamy z niecierpliwością na spostrzeżenia z zabawy z ta płytą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 kurcze ja swoja jeszcze czekam =/ ciekawe czy komputronik dostarcza na Wyspy ;] Jacek szczegoly prosimy =p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Znaczek ROG przyklejony jakąś marnej jakości taśmą i odpada. jakś porażka. Płyta jest trochę szersza od UD7 i miałem trochę problemów z montażem. Nad biosem to muszą jeszcze sporo popracować. Przy bclk=200 i ramach 2000 płyta nie bootuje. max koło 185. Włożyłem katę graficzną w drugi slot PCI-E i mam x8 pomimo wyłączenie pierwszego slotu. brak opcji DYNAMIC VID czy vcore offset. napięcie vcore pozostaje cały czas takie jakie ustawisz. Edytowane 16 Maja 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 probowales tych biosow? XtremeSystems Forums - View Single Post - ***Asus Rampage III Extreme Owners Thread*** chlopaki leca na 250 blck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) oczywiście, najnowsza beta wgrana - 601. W instrukcji do płyty w opisie biosu jednak jest DYNAMIC VID i QPI LLC. Wygląda, że bios 601 jest okrojony. Edytowane 16 Maja 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Czyli na razie bieda...trzeba czekać na nowy bios :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Miałem kiedyś taką płytę Asus A7V. Dałem za nią 1000zł, miałem jeden z pierwszych egzemplarzy w PL. Rozkosznie. Podkręcać proca musiałem zworkami. 4 tygodnie później składałem kompa koledze też na Asus A7V i - moje zaskoczenie - miał już to w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 bardzo przeszkadza mi brak wyświetlacza z kodami POST. Dziwne, że ASUS jeszcze tego się nie dorobił. to naprawdę jest przydatne i widać czy post postępuje czy nie, czy jest jakiś problem. Przyzwyczaiłem się do tego na płytach GB. Póki co tridenty nie idą na 2000 cl9. nawet na profilu XMP. Bclk w okolicach 210. dalej nie idzie. możliwe, że coś źle ustawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 LCD Poster byl, ale sie zmyl. Niestety, ale Asus przerzucil to do ROG connect :/ Kolo wtyczki zasilania ATX masz czerwone diody, ktore sygnalizuja POST i sa pomocne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Możliwe, że jest pomocne tylko, że mi to REZ zasłania :) pierwsze testy wskazują na to, że aktualne wersje biosów są raczej optymalizowane pod proca 980x. Na 920 płyta niestety póki co nie błyszczy. Nawet AHCI ROM jest w starej wersji. Giga-Byte już chyba z pół roku temu zaktualizował do 1.20E. Asus widać się nie przykłada. Edytowane 17 Maja 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Qrcze zamówiłem sobie tą płytkę i pewnie przyjdzie jeszcze dokupić nowy proc :( A tak na poważnie Jacku to jak ze stabilnością płytki ? Aha jeszcze jedno pytanko bo mam SSD na SATAIII czy podczas instalacji win7 trzeba dogrywać sterownik marvella czy można to zrobić później ? Edytowane 17 Maja 2010 przez Siloss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 stabilna jest ale oczekiwałem czegoś więcej. Póki co to mój stary GB extreme lepiej chodzi. SATA3 jest jako oddzielny układ. Trzeba będzie sterownik. Będę miał na dniach 980x to potestuję. tridenty nie idą na 2000 za nic. Na GB bez problemu 2000 cl7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) to wsadz GoodRamy ;) i uwierz ze Gigaszrot lepiej nie chodzi ;) Edytowane 17 Maja 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...