Kszysiu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam. kilka dni temu mój brat zakupił laptopa. niespodobała mi się Vista:P poprosił mnie abym mu zainstalował xp... więc zaczynamy.. naszczęscie z zainstalowaniem windowsa nie miałem problemów... sterowniki wszystkie (ciężko było znaleść ale ściągnęłem paczkę) instalowały się bez problemu... ale gdy doszedłem do dzwiękówki nie było tak kolorowo.... po zainstalowaniu sterowników dzwiękówka nie "reaguje"... poprostu jest tak jak przed zainstalowaniem.... ale za to jak sprubuje zainstalować sterowniki przez "dodaj sprzęt" po zainstalowaniu wyskakuje mi bluescreen taki jak na załączniku. katra dzwiękowa to ALC883 laptop to fujitsu simens amilo 2550... co moge z tym zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 A sterowniki microsoftu hd audio zainstalowane? mi to wlasnie wyglada na ich brak menadzer urzadzen -> urzadzenia systemowe (ewentualnie kontrolery uniwersalnej magistarli systemowej eh ta vista czlowiek nie pamieta LD)i zainstaluj z plytki od lapa powinnien ten sterownik tam byc gdzies w latkach lub cos nie podam ci dokladnego kodu latki niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) niestety nie dostałem żadnej płytki... o jakie sterowniki chodzi?? to może z neta ściągne Edytowane 19 Listopada 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Łap http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CAR...ion-Audio.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 przy tamtych mi wyskoczyła prędkość 5kb/s i 2h do końca... http://www.techpowerup.com/downloads/1225/...2.07_2KXP_.html to może być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 to co podales odpada z 1 prostej przyczyny to sa sterowniki do samej dzwiekowki ktore ty juz masz wpisz w google microsoft high definition audio bus driver i bedziesz mogl sciagac skad chcesz i jak chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Poszukaj sterowniki na tych stronach: www.softwarepatch.pl- sterowniki i biosy nie tylko do laptopów www.divers.softpedia.com www.xpvistaworld.com www.forum.notebookreview.com -forum, dużo linków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Dobra sterowniki znalazłem zainstalowałem... ale dzwięku nie ma... sprubowałem zainstalować te sterowniki teraz od karty... dzwieku nie ma... ale w menadzeże urządzeń zobaczyłem 2 nieznane urządzenia w kategori "kontrolery wideo i gier" czy coś takiego... wziełem na jednego prawym zaktualizuj sterownik.... zaktualizował się... wyskoczyła karta dzwiękowa.. ale..... z wykrzyknikiem że sprzęt nie działa prawidłowo... sprubowałem zainstalować sterowniki na te drugie użądzenie... po zainstalowaniu zobaczyłem bluescreen...... tera jak chce włączyć komp to mi bluescreen wyskakuje;/ POMOCY!!;(;(;( EDIT po włączeniu komputera i naciskaniu "f8" wziełem "ostatnie działające ustawienia" i znowu są 2 nieznane urządzenia....;/ ale przynajmniej winda chodzi... co może być nie tak?? aaa zapomniałbym załaczam screen z blescreena Edytowane 19 Listopada 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 zrob screena z menadzera urzadzen, jesli zas chodzi o drugie urzadzenie hmmm byc moze to jakis modem wiele lapow ma je po dzis dzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) chwila zainstaluje sterowniki od modemu... :D zapomniałem o nim.... ale to nie zmienia faktu że jest coś nie tak z dzwiekiem wiesz co wogule zapomniałem o sterownikach do modemu... ale chyba by nie przyjmował sterów od dzwiękowki?? w blue screenie sie wyswietlało coś o rtkHDaud.sis a teraz podczas kolejnej pruby zainstalowania sterownika wyskoczyło mi że brak tego pliku;/ może znalezienie go w necie to rozwiąrze?? edit obydwa uzadzenia to coś związanego z dzwiękiem ponieważ maja producenta realtek pobranie tego z internetu nic nie dało;/ nadal to samo poooomoooocyyyyyyyyyyyyyyy Ostatni edit:P Przeglądając internet nawet nie wiem jak nawineła mi się gdzieś poprawka kb835221... po jej zainstalowaniu nagle zobaczyłem w prawym dolnym rogu "zainstalowano modem motorola" zaraz "znaleziono hd audio" :D i wyswietliło mi się że oprogramowanie zostało zainstalowane:D wszystko zależało od jednej głupiej poprawki:p i wszystko działa:P Dzieki za pomoc pozdro! temat do zamkniecia Edytowane 19 Listopada 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 realtek odpowiada tez za np, karty sieciowe wiec niekoniecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...