bartek46op Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam. Zaciekawił mnie ten monitor. Jest ładny i ma ładne kolory :) I podobno ma matryce TN III-ciej generacji - ktoś to może potwierdzić? Czekam na opinie dot tego monitora - warto czy jednak nie. Znam wady matrycy TN i niniejszym zgadzam się z nimi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Kupiłem miesiąc temu. Baaardzo się zastanawiałem, na końcu dostał mi ten Samsung i HP 2408h. Tak wyszło, że kupiłem Samsunga i nie żałuję. Piękny monitor, bez bad pikseli, ładnie świeci, szerokie kąty, jednym słowem jestem baaardzio zadowolony. Nie zastanawiaj się za długo, na pewno warto w tej klasie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Mam od 3 miesięcy, nie narzekam, 0 badów, monit działa bez problemów, krótka opinia znajdziesz jak wpiszesz "2493HM recenzja" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Wiesz podchodzę z dystansem do opinii z ceneo.pl. Wczoraj czytałem zagraniczną i chwalą go. Jakie macie ustawienia w nim? I jak to jest z matrycą trzeciej generacji? Napisałem do samsunga ale może wy wiecie. Ale monit mi się bardzo podoba... ładniejszy od LG. Aaaa... i jak się ma sprawa z przyciskami? Wiem że dotykowe ale nie zacinają się? I jak się w grach sprawdza? Edytowane 23 Listopada 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Wiesz podchodzę z dystansem do opinii z ceneo.pl. Wczoraj czytałem zagraniczną i chwalą go. Jakie macie ustawienia w nim? I jak to jest z matrycą trzeciej generacji? Napisałem do samsunga ale może wy wiecie. Ale monit mi się bardzo podoba... ładniejszy od LG. Aaaa... i jak się ma sprawa z przyciskami? Wiem że dotykowe ale nie zacinają się? I jak się w grach sprawdza? matryca jest 15 generacji najnowsza hiper super ;) a tak na poważnie oryginalna matryca SAMSUNG LTM240CT01 przyciski są do bani, nie zacinają się ale nie widzisz co naciskasz nawet w dzień, ja sobie zaznaczyłem pisakiem na obudowie :) ustawienia na jakich pracuje to jasność 0-30, kontrast 70, gamma lekko w sterownikach w dół podświetlenie równomierne, monitor trochę piszczy na jasności <25%, PLUS dla niego że obsługuje rozdzielczośc 1280x720 przy słabszych grafikach to sie przydaje, znikomy InputLag, pomijalne smużenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 A to że nie widać to nie ważne :P Mam mocną lampkę przy monitorze. A jak wygląda sprawa gier? Na jakiej rozdzielczości pogram na swoim sprzęcie? 1920x1600 odpada na pewno, a niższe jakie są dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 A to że nie widać to nie ważne :P Mam mocną lampkę przy monitorze. A jak wygląda sprawa gier? Na jakiej rozdzielczości pogram na swoim sprzęcie? 1920x1600 odpada na pewno, a niższe jakie są dobre? na pewno sporo gier pograsz w natywnej, pozostałe bez problemu odpalisz w 1680x1050 różnica w obrazie będzie minimalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia? Pivot, przyciski itp ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia? Pivot, przyciski itp ;p widzisz tu jakieś przyciski ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) O lol... to gdzie one są? TY robiłeś jego recke na Pclab? Edytowane 23 Listopada 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 TY robiłeś jego recke na Pclab? tak, moja minirecka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Ok to wszystko wiem :) 12 grudnia niedługo i wiem już że to Samsung będzie tym kolejnym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) tak, moja minirecka A można prosić o sznurka? Jakaś ślepota mnie chyba dopadła, bo nie mogę znaleźć. Ślepota minęła, znalazłem. :wink: Edytowane 24 Listopada 2008 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Widziałem go dzisiaj - cudo :twisted2: Mam jeszcze pytanie... da się go regulować pochylając go do przodu/tyłu? Do góry/dołu przesuwać sie da to wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Widziałem go dzisiaj - cudo :twisted2: Mam jeszcze pytanie... da się go regulować pochylając go do przodu/tyłu? Do góry/dołu przesuwać sie da to wiem.... jest regulacja, około +5' do przodu i 20' do tyłu - standard: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Pozwolę odświeżyć sobie: Jest w tym monitorze funkcja skalowania obrazu 1:1 - tzn. jak podepnę PS3 to jest szansa na nie rozciągnięcie obrazu? I czy szarpać się na model 25.5 calowy? Różnica w cenie trochę duża... Ale znajomy ma 22" i tak małe to... boję się że 24" też nie będzie tym właściwym wymiarem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/P...trona/4075.html :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Panowie przestaly mi dzialac przyciski dotykowe... pozostaje serwis? :( EDIT: Same sie naprawily juz :P Edytowane 30 Grudnia 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...