Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam zamiar zmienić swój HDD z kompa ponieważ to jedyna stara część, która w nim pozostała :D a mianowicie jest to HDD firmy Maxtor o pojemności aż 30GB ;) Niestety dysk ten stał się już za mały i troszkę wolny. Z tego co ostatnio przeglądałem dowiedziałem się, że najlepiej opłaca się kupować HDD 500GB najlepsza cena za GB. Niestety nie znam się w ogóle na HDD i nie mam pojęcia na jakie firmy zwrócić nawet uwagę. Patrząc cenowo dobrze wyglądają firmy Seagate, Samsung, WD. Prosiłbym o jakieś propozycje dysków w miarę wydajnych i cichych. Jeszcze mam jedno małe pytanie co daje pamięć cache?? Czy odczuwa się różnicę między 16MB a 32MB ?? Pozdrawiam i z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie kupowanie dysków to czysta loteria jeżeli chodzi o awaryjność. Jeżeli chodzi o szybkość to polecane są dyksi Samsunga, ale trzeba uważać na ilość talerzy - powinno być ich jak najmniej, dzięki czemu będą miały większą gęstość zapisu co bezpośrednio wpływa na wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem trochę o tych Sagate 500GB i mają dosyć słabe opinie użytkowników. Podobno padają bardzo szybko ;/ A mógłbym prosić o jakieś opinie na temat tych WD co podałem? A co do mojego dysku 30GB starczał kiedyś teraz niestety już nie ledwo 2 gry da rade zainstalować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem trochę o tych Sagate 500GB i mają dosyć słabe opinie użytkowników. Podobno padają bardzo szybko ;/ A mógłbym prosić o jakieś opinie na temat tych WD co podałem? A co do mojego dysku 30GB starczał kiedyś teraz niestety już nie ledwo 2 gry da rade zainstalować :D

Ja mam takiego Seagate'a (500GB) mniej, więcej od początku września i problemów (odpukać! ;)) z nim nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi