Skocz do zawartości
Kszysiu

Problem Z Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem podciągnąć procesor p4 2.4(133fsb).......

po prubie podciągniecia nawet na 2.52(140fsb) komp po kilkunastu minutach orthosa tracił stabilność... temperatury procesora dochodziły do 45-47... mam dwie kości ramu... jedna ddr 266 a druga ddr 333....... obie 512

cały czas chodzą na 266... myślałem że to dlatego się sypie że ta jedna nie wytrzymuje wiecej niz te 266.....(proporcja 1:1)........

postanowiłem wyciągnąć tą wolniejszą...... a efekty są takie.... po ustawieniu na 2.7(150fsb) proc nie przekracza 50stopni.... ale po 5-10 minutach komp się zawiesza;/ myślałem że to pamieć... po ponownym uruchomieniu w othosie ustawiłem "strees only CPU" czy jakoś tak...... ale i tak się sypie po tych kilku minutach..... a to pytanie... dlaczego tak jest chociarz temperatury dochodzą tylko do 50 a othos nie wywala błedów tylko się zawiesza komp;/ co moge zrobić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dałem większego napiecia bo po pierwsze orthos nie wywalał błędów a po drugie nei wiem jak:P w biosie nie widze takiej opcji;/ mam płyte shuttle ab48n

EDIT

Przeszukałem caaaały bios;/ nie ma takiej funkcji żeby zmienić napięcie;/ a może jest do tego jakiś program??

Edytowane przez Kszysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi