Kszysiu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam chciałem podciągnąć procesor p4 2.4(133fsb)....... po prubie podciągniecia nawet na 2.52(140fsb) komp po kilkunastu minutach orthosa tracił stabilność... temperatury procesora dochodziły do 45-47... mam dwie kości ramu... jedna ddr 266 a druga ddr 333....... obie 512 cały czas chodzą na 266... myślałem że to dlatego się sypie że ta jedna nie wytrzymuje wiecej niz te 266.....(proporcja 1:1)........ postanowiłem wyciągnąć tą wolniejszą...... a efekty są takie.... po ustawieniu na 2.7(150fsb) proc nie przekracza 50stopni.... ale po 5-10 minutach komp się zawiesza;/ myślałem że to pamieć... po ponownym uruchomieniu w othosie ustawiłem "strees only CPU" czy jakoś tak...... ale i tak się sypie po tych kilku minutach..... a to pytanie... dlaczego tak jest chociarz temperatury dochodzą tylko do 50 a othos nie wywala błedów tylko się zawiesza komp;/ co moge zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Napięcie dałeś większe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) nie dałem większego napiecia bo po pierwsze orthos nie wywalał błędów a po drugie nei wiem jak:P w biosie nie widze takiej opcji;/ mam płyte shuttle ab48n EDIT Przeszukałem caaaały bios;/ nie ma takiej funkcji żeby zmienić napięcie;/ a może jest do tego jakiś program?? Edytowane 27 Listopada 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Poszukaj czegoś takiego jak CPU Voltage i zwiększ trochę do góry bo podejrzewam że procesor ma za małe napięcie do tego taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 nie ma czegos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 No to widocznie niema takiej opcji w biosie i za dużo nie pokręcisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 nie ma czegos takiegoa coś takiego jak Vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...