Gość Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Witam, mam bardzo wielki problem. Mianowicie nie mogę ponownie skonfigurować połączenia przez router (Linksys WAG54GS). Problem zaczął się dziś, gdyż mama chciała mieć neta na laptopie no ale niestety nie mogłem się połączyć z siecią bo zgubiłem klucz sieciowy/hasło. Niestety nie mogłem się też zalogować na admina. No to postanowiłem zresetować ustawienia routera (na obudowie reset) i skonfigurować wszystko jeszcze raz. Niestety nie mogę tego zrobić :| Przy konfiguracji wyskakuje mi: Dioda DSL powinna migać a u mnie pali się ciągłym światełkiem. Co z tym zrobić? Mam windows xp i neostradę. Edytowane 29 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 zamiast uzywac tego konfiguratora ustawien, odpal przegladarke internetowa, w pasku adresu wpisz http://192.168.1.1 i juz ustawiasz co chcesz jesli bedzie brak odpowiedzi tzn ze adres routera jest inny, sprawdzisz go w ten sposob start>uruchom>cmd>ipconfig , bedzie to brama domyslna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 A gdzie mam wpisać login i hasło z neostrady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) A gdzie mam wpisać login i hasło z neostrady?Setup > Basic Setup Encapsulation - RFC2364 PPPoA Multiplexing: VC Autodetect: disabled VPI : 0 VCI: 35 user name: nazwa użytkownika neostrady (np. XXXXX@neostrada.pl) password: hasło do neostrady Zaznaczamy "Keep Alive 20s" Edytowane 30 Listopada 2008 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Wielkie dzięki, wszystko działa jak należy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...