Skocz do zawartości
Gość

Problem Z Podłączeniem Przez Router

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam bardzo wielki problem. Mianowicie nie mogę ponownie skonfigurować połączenia przez router (Linksys WAG54GS). Problem zaczął się dziś, gdyż mama chciała mieć neta na laptopie no ale niestety nie mogłem się połączyć z siecią bo zgubiłem klucz sieciowy/hasło. Niestety nie mogłem się też zalogować na admina. No to postanowiłem zresetować ustawienia routera (na obudowie reset) i skonfigurować wszystko jeszcze raz. Niestety nie mogę tego zrobić :| Przy konfiguracji wyskakuje mi:

Dołączona grafika

Dioda DSL powinna migać a u mnie pali się ciągłym światełkiem. Co z tym zrobić? Mam windows xp i neostradę.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast uzywac tego konfiguratora ustawien, odpal przegladarke internetowa, w pasku adresu wpisz http://192.168.1.1 i juz ustawiasz co chcesz

jesli bedzie brak odpowiedzi tzn ze adres routera jest inny, sprawdzisz go w ten sposob

start>uruchom>cmd>ipconfig , bedzie to brama domyslna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie mam wpisać login i hasło z neostrady?

Setup > Basic Setup

Encapsulation - RFC2364 PPPoA

Multiplexing: VC

Autodetect: disabled

VPI : 0

VCI: 35

user name: nazwa użytkownika neostrady (np. XXXXX@neostrada.pl)

password: hasło do neostrady

Zaznaczamy "Keep Alive 20s"

Edytowane przez mensir67pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi