Skocz do zawartości
sfeat

Problem Z Odpaleniem Jakiejkolwiek Gry... (wystąpił Problem Z Aplikacją...)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam dość dziwny problem. Kupiłem nowy komputer o dość dobrych parametrach (opiszę niżej), po zainstalowaniu systemu i sterowników spróbowałem odpalić pare gier. Jednak przy prawie KAŻDEJ nowszej grze (np. Need For Speed Most Wanted) wyswietla mi sie komukat: Wystąpił problem z aplikacją (np.) speed.exe i zostanie ona zamknięta. i opcje: Wysyłaj, Nie wysyłaj. Nie rozumiem, nie umiem pojąć dlaczego tak jest (na starszym komputerze te gry działały). Może być wina karty graficznej lub płyty głównej?

Parametry nowego kompa:

procesor: Pentium Dual Core E5200 (2 x 2.50 Ghz)

pamięć RAM: 2 GB GOODRAM DDR2

grafika: Intel GMA 3100 256 MB

płyta główna: MSI MS-7528 ver. 1.0 (G31M3)

oprogramowanie:

-Windows XP Professional Service pack 2

-DirectX 9.0c

-sterowniki do grafiki i inne sterowniki...

Proszę o odpowiedź z góry dziekuję!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam dość dziwny problem. Kupiłem nowy komputer o dość dobrych parametrach (opiszę niżej), po zainstalowaniu systemu i sterowników spróbowałem odpalić pare gier. Jednak przy prawie KAŻDEJ nowszej grze (np. Need For Speed Most Wanted) wyswietla mi sie komukat: Wystąpił problem z aplikacją (np.) speed.exe i zostanie ona zamknięta. i opcje: Wysyłaj, Nie wysyłaj. Nie rozumiem, nie umiem pojąć dlaczego tak jest (na starszym komputerze te gry działały). Może być wina karty graficznej lub płyty głównej?

Parametry nowego kompa:

procesor: Pentium Dual Core E5200 (2 x 2.50 Ghz)

pamięć RAM: 2 GB GOODRAM DDR2

grafika: Intel GMA 3100 256 MB

płyta główna: MSI MS-7528 ver. 1.0 (G31M3)

oprogramowanie:

-Windows XP Professional Service pack 2

-DirectX 9.0c

-sterowniki do grafiki i inne sterowniki...

Proszę o odpowiedź z góry dziekuję!!

Ciezki przypadek, ale jesli ktos Ci skladal ten komputer to delikatnie mowiac Cie wy.. oklamal ze sa to dosc dobre parametry, GMA3100 nie ma sprzetowego wsparcia dla vertex shadera i w tym moze tkwic problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kupiłem nowy komputer o dość dobrych parametrach"

Nie rob sobie jaj :) Przeciez to jest komputer za 800 zl wiec nie spodziewaj sie grac w najnowsze gry :) Mi to wyglada typowo na zasyfiony system... jak by byly problemy z vertexem to gra by sie po prostu nie odpalala a nie rzucala textem ze aplikacja zostanie zamknieta... oprocz tego powodem moga byc zainstalowane stare sterowniki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GMA moga sie najrozniesze rzeczy dziac, ten uklad to jest jeden wielki wyjatek ;)

Dzięki za odpowiedź. Teraz przynajmniej wiem że problem prawdopodobnie leży po stronie karty graficznej...

Ty nie masz karty graficznej - masz zintegrowany na plycie glownej uklad, ktory jest tak wykastrowany jak tylko sie da - nie ma wlasnej pamieci ani wlasnych jednostek 3D, nawet chyba sprzetowego T&L nie ma (dopiero X3100 to wprowadza, o ile sie nie myle).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi