Dż0ki Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Na stancji mam net od Aster 3 mbit, ip prywatne (za public sie dopłaca). W mieszkaniu stoją 3 komputery, więc dokupiłem w/w router. Korzystając z utorrenta zauważyłem, że mam poblokowane porty, więc skorzystałem ze stronki http://www.portforward.com/ aby sforwardować sobie port dla utorrenta. Zrobiłem wszystko wg instrukcji, czyli ustaliłem statyczne IP i dodałem port z utorrenta w ustawieniach routera (strona 192.168...). Niestety to nie pomogło i wciąż nie łączę się z większością użytkowników sieci torrent, a transfer downloadu pozostawia wiele do życzenia. Stąd moje pytanie, co robie nie tak? Czy jest to wina prywatnego IP? Z tego co wyczytałem, publiczne ip załatwia sprawe, ale czytałem również, że można przy prywatnym poradzić sobie z tym problemem. A może to router coś nawala? Ew coś pochrzaniłem przy forwardowaniu, co raczej jest sztuką przy tak prostym zabiegu ;) Pomoże ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Tak to wina wewnętrznego IP. Można to obejść np. poprzez postawienie jakiegoś tunelu, ale to rozwiązanie raczej się nie sprawdzi - musisz mieć gdzieś maszynę z zew. IP. Poza tym prędkości będą zależeć od szybkości połączenia tunelowanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...