Skocz do zawartości
tomekjak

Pamięć na 266 Mhz - pytanko ????

Rekomendowane odpowiedzi

hmm właśnie włączyłem cpu-z ver 1.16 i mi pokazuje że mam na ddr 3.264 niezależnie od tego czy ustawię w biosie Vmem na 2.5v czy 2.7v. zresztą te 3.26 zgadza się z moim 3,3v podawanym przez inny soft (soltek HM, speedfan) także wskazanie jest chyba olania tej zakładki cpu-z ciepłym moczem. pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak sądzicie - można puścić pamiątki 266 na 333 ??? Ile wytrzymają ?? A jak się zrypią to obejmuje to gwarancja ??? Muszę się upewnić na przyszłość  :D

można, nie przejmuj się, tylko przetestuj goldmemory czy NAPRAWDE chodzą na te 333Mhz, szanse załatwienia ramu poprzez przetaktowanie są znikome, napięcie do 2,8v też możesz bez oporów dać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już znalazłem. 3,3V to napięcie baterii na płycie, a nie napięcie pamięci. Ale mam następny problem. Mam dźwięk zintegrowany z płytą AC`97 i gdy odpalam kompa to zamiast przyjemnego dzwieku odpalenia windy:-), slysze lekkie charczenie. I aby dzwiek powrocil do normalnego stanu to musze odpalic program do TV. Bo mam tez kartę telewizyjną. Nie wiem czemu się tak dzieje, bo obie karty mają inne przerwania. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...