borsuk_1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witajcie, Na święta/nowy rok planuję sobie czas umilić nowym pecetem. Zaznaczę, że całość kupowana będzie w jednym sklepie PC Projekt. Mam zamiar złożyć coś takiego: CPU: Pentium Dual Core E5200 BOX MoBo: Gigabyte EP43-DS3 (nie będzie żadnych Crossfire'ów itp) RAM: A-Data Dual Extreme Ed. 2x2 GB DDR2 800MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB S-ATA 2 GPU:Gigabyte Radeon 4850 Zalman GV-R485ZL-512H 512MB Zasilacz: Corsair VX550 550W Obudowa: Codegen Midi 6023 Black (najtańsza jaka jest, nie potrzeba mi nic więcej) DVD: Pioneer 216 20x DVD +/-RW DL Oem black S-ATA Co mi doradzicie? btw: wesołych świąt wszystkim forumowiczom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Według mnie zestaw raczej bezbłedny:) Jakbyś mógł powiedzieć ile masz pieniędzy na ten zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dokładnie to co napisałem kosztuje mnie 2180PLN, czyli liczmy, że 2200 +/- 100 ... W te święta nie szastam hajsem, bo zbieram na wozidło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Za te pieniądze chyba ciężko coś lepszego złożyć:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 A ja bym zmienił 3 rzeczy : 1. Kartę na Sapphire Dual Slot Fansink. 2. Obudowę na najtańszego Asusa TA-... Jakość znacznie wyższa niż Codi, a cena niewysoka. 3. Mobo na Asusa P5QL Pro. No i przemyślałbym kupno innego zasilacza na rzecz reszty komponentów (np. Pentagram 460W/500W) i wtedy wziąć np. lepszy procesor, czy płytę główną, a może i HD4870 (choć tu jest najciężej - trzeba jeszcze dokładać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 @ Miguel707 W PCP nie ma pentagrama, ani obudowy asusa... jakie różnice ma ten Sapphire Dual Slot w stosunku do tego Gigabyte'a? Na egiełdzie Gigabyte ładnie wypadł, no i ma zalmana więc w miarę markowe chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Nie mam najlepszego zdania odnośnie konstrukcji Gigabyte w wyższych segmentach (niereferentów) - patrz problemy z zalmanowymi 8800GT od Gigabyte. No a co Sapphire, to Sapphire... Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Powiedzcie mi jeszcze czy zasilator jest OK, bo czytałem, że korsarze głośne itd... w sumie w PCprojekcie nie ma jakiegoś wielkiego wyboru, ale może jest coś z czegoś będę bardziej zadowolony? I druga sprawa - HDD. bo w grę wchodził jeszcze samsung F1 i WD aksa, jest jakoś je łatwo rozpoznać po wyglądzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 HDD - WD AAKS, ale 640GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 HDD - WD AAKS, ale 640GB.ten byłby najlepszy z całej trójki wymienionej przeze mnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak najbardziej tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 To się będę musiał dopytać w sklepie... Dzięki za wszelkie porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...