Skocz do zawartości
borsuk_1

Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Na święta/nowy rok planuję sobie czas umilić nowym pecetem. Zaznaczę, że całość kupowana będzie w jednym sklepie PC Projekt. Mam zamiar złożyć coś takiego:

CPU: Pentium Dual Core E5200 BOX

MoBo: Gigabyte EP43-DS3 (nie będzie żadnych Crossfire'ów itp)

RAM: A-Data Dual Extreme Ed. 2x2 GB DDR2 800MHz

HDD: Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB S-ATA 2

GPU:Gigabyte Radeon 4850 Zalman GV-R485ZL-512H 512MB

Zasilacz: Corsair VX550 550W

Obudowa: Codegen Midi 6023 Black (najtańsza jaka jest, nie potrzeba mi nic więcej)

DVD: Pioneer 216 20x DVD +/-RW DL Oem black S-ATA

Co mi doradzicie?

btw: wesołych świąt wszystkim forumowiczom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym zmienił 3 rzeczy :

1. Kartę na Sapphire Dual Slot Fansink.

2. Obudowę na najtańszego Asusa TA-... Jakość znacznie wyższa niż Codi, a cena niewysoka.

3. Mobo na Asusa P5QL Pro.

No i przemyślałbym kupno innego zasilacza na rzecz reszty komponentów (np. Pentagram 460W/500W) i wtedy wziąć np. lepszy procesor, czy płytę główną, a może i HD4870 (choć tu jest najciężej - trzeba jeszcze dokładać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi jeszcze czy zasilator jest OK, bo czytałem, że korsarze głośne itd... w sumie w PCprojekcie nie ma jakiegoś wielkiego wyboru, ale może jest coś z czegoś będę bardziej zadowolony? I druga sprawa - HDD. bo w grę wchodził jeszcze samsung F1 i WD aksa, jest jakoś je łatwo rozpoznać po wyglądzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi