adamos221 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam, mam dość stary komputer - Athlon XP 2400+, 768 MB RAM, Geforce 4 - 64MB. Problem w tym, że nie chciałbym wymieniać całego kompa, ale chciałbym móc oglądać filmiki na YouTube w h264 - 720p. W tej chwili filmiki się tną, obraz jest poklatkowany. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest szansa, że jak wymienię kartę graficzną na jakąś wspierającą HD to filmy w h264 będą odtwarzane płynnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Podaj najpierw pełną konfigurację komputera, bo musimy wiedzieć, czy tylko grafę wymieniać. Zakładając, że masz dobry zasilacz i mobo, podkręć proca i dokup jakiegoś Radeona 2600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos221 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Podaj najpierw pełną konfigurację komputera, bo musimy wiedzieć, czy tylko grafę wymieniać. Zakładając, że masz dobry zasilacz i mobo, podkręć proca i dokup jakiegoś Radeona 2600. Płyta MSI Via KT2 Combo (266), Zasilacz nowy - 430W Pentagram SF, poprzednio był 300W i wystarczał, umarł śmiercią naturalną. Procesor wolę zostawić w spokoju, i tak się dość grzeje i hałasuje a w chłodzenie pasywne przy takim sprzęcie nie chce się bawić. Generalnie to słyszałem że podobno nowoczesne karty graficzne mają jakieś sprzętowe wsparcie dla HD i dzięki temu do odtwarzania filmów nie potrzebują żadnych cztero-rdzeniowców. I właśnie chciałem się dowiedzieć czy to prawda i czy na sprzęcie tej klasy sama wymiana karty pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 wymiana grafy na radeona z serii HD, nawet jeden z njtanszych modeli powinna duzo pomoc, bo one maja sprzetowe wspomaganie filmow HD, ale tu pojawia sie problem: nie wiem, czy dziala to tez na filmy odtwarzane w przegladarce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...