Skocz do zawartości
adamos221

Youtube Hd 720p Na Starym Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dość stary komputer - Athlon XP 2400+, 768 MB RAM, Geforce 4 - 64MB.

Problem w tym, że nie chciałbym wymieniać całego kompa, ale chciałbym móc oglądać filmiki na YouTube w h264 - 720p.

W tej chwili filmiki się tną, obraz jest poklatkowany.

Chciałbym się dowiedzieć, czy jest szansa, że jak wymienię kartę graficzną na jakąś wspierającą HD to filmy w h264 będą odtwarzane płynnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj najpierw pełną konfigurację komputera, bo musimy wiedzieć, czy tylko grafę wymieniać.

Zakładając, że masz dobry zasilacz i mobo, podkręć proca i dokup jakiegoś Radeona 2600.

Płyta MSI Via KT2 Combo (266), Zasilacz nowy - 430W Pentagram SF, poprzednio był 300W i wystarczał, umarł śmiercią naturalną.

Procesor wolę zostawić w spokoju, i tak się dość grzeje i hałasuje a w chłodzenie pasywne przy takim sprzęcie nie chce się bawić.

Generalnie to słyszałem że podobno nowoczesne karty graficzne mają jakieś sprzętowe wsparcie dla HD i dzięki temu do odtwarzania filmów nie potrzebują żadnych cztero-rdzeniowców.

I właśnie chciałem się dowiedzieć czy to prawda i czy na sprzęcie tej klasy sama wymiana karty pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymiana grafy na radeona z serii HD, nawet jeden z njtanszych modeli powinna duzo pomoc, bo one maja sprzetowe wspomaganie filmow HD, ale tu pojawia sie problem: nie wiem, czy dziala to tez na filmy odtwarzane w przegladarce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi