kakadu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Jakiś czas temu doszła do mnie informacja, że jakieś przedszkole potrzebuje nowej strony internetowej. Niestety/na szczęście rada rodziców nie zgodziła się na wydatek ponad 2000zł na stronę. Więc do akcji wszedłem ja. Stara strona wygląda tak: przedszkole86.web3.pl Nowa zrobiona przeze mnie wygląda tak: przedszkole86.nstrefa.pl Całą strona jest wykonana z wykorzystaniem całej mocy php5 z mysql. Nie chciałem opierać się na jakiś drupalach czy joomlach, więc stworzyłem prosty(prostacki) cms. Nauczyłem się przy tym bardzo dużo. Strona przechodzi walidacje XHTML 1.0 i takie tam. Jakieś uwagi? Muszę popracować tylko nad elementem p i listami w stylach by zawsze wyglądał tak samo. Edytowane 9 Grudnia 2008 przez kakadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Trochę oczojebne kolory. Wg. powinieneś wybrać bardziej stonowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 i zdecydowanie nie umieszczać białych napisów na pomarańczowym tle... nie widać ich. walidację Transitional przejść zazwyczaj łatwo... spróbuj strict ;] To faktycznie jest CMS? czy po prostu zbiór podstronek hardkodowanych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wygląda jak cms. W porównaniu z poprzednią wersją... nie ma co porównywać ;] Aczkolwiek layout ubogi trochę. Btw, kakadu, wyłącz listowanie katalogów, jeżeli nie ma index.* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Aktualności, ogłoszenia oraz opisy galerii są zapisywane w bazie danych. Wszystko można dodawać w podobny sposób jak wpis na bloga - tytuł i treść. Akapity wstawiają się automatycznie. poza tym można korzystać z pełnej gamy htmla. Reszta podstron to html(osadzany za pomocą include()) Listing katalogów wyłączę, jak podepnę normalną domenę(jak pieniążki na konto wlecą). Co do latyoutu - może jest prosty, patrząc z perspektywy czasu dużo rzeczy bym pozmieniał(między innymi dodał cień pod te pomarańczowe pola), ale zleceniodawcy się spodobało(zresztą mi się nie chce). //Edit Pieniążki na koncie, domena przedszkole86.pl podpięta. Działa. Tylko coś się skopało (zamiast == napisałem =), el już ok ;) Edytowane 11 Grudnia 2008 przez kakadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...