Skocz do zawartości
GiKeR

Co mam kupic do Athlona XP 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic Athlona XP 1700+ (tego z tych serii z tego roku np 0309 )

do tego EPOX 8RDA i moje pytanko brzmi

Jakie kupic do tego pamieci tzn firma/mhz ale nie najdrozsze i jakie chclodzenie kupic na procka ( nie wodne i nie takie najdrozsze)

Na 100% bede chcial sobie troszke to pokrecic :D taq do 2,4Ghx :D

Wszystkim z gory dziekuje za odpowiedzi i sugestie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam sobie sprawic Volcano 7+ - ale czy nie bedzie startowal komp jaq helikopter ?? :D

A jakie pamieci?? (nie za drogie)

1. HyperX ?

2. TweeMos ?

3. GaiL ?

I ile MHz 333 czy 400 ??

Sorki ze takie lamerskie pytania ale jestem zielony jezeli chodszi o overclocking :( nigdy nic nie podkrecalem bo zawsze kupowalem conajmniej jeden element ktory mi nie pozwalal :( :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup FalconRocka II bo dobry i cich cooler za nieduze pieniadze!!! Ale z pamieciami to lepiej TwinMOSy 400 a jak masz mozliwosc wybory to szukaj takich na kostkach Winbond 5ns ( ewentualnie Mtec 5ns )

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o TwinMOS'ach kraza rozne opinie - a o HyperX'ach nikt jeszcze zle nie mowil - sam mialem Kingstony PC266 CL 2.5 - i chodzily bez problemu na 160 (320) CL2 i najagrysywniejsze timingi - wiec polecam marke Kingston z doswiadczenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o kulerek to polecam to co mam w podpisie czyli SK-6 THERMALRIGHTA z DELTA fakt ze wentyl jest zaje**scie glosny ale zawsze mozna (tak jak ja ) sprawic sobie regulator obrotow (np.FAN MATE ZALMANA) i na najnizszych obrotach rozkoszowac sie niczym nie zmacona cisza a w upalne dni czy przy szczegolnie ostrym O/C podkrecic obroty:) A co do pamieci to z w/w najlepsze beda HYPER-X PC3000, jezeli nie zalezy Ci na super ostrych timingach to GEiL PC3200 VALUE (mam puszczone na 195 2-2-5-3-1 2.75v) lub TWINMOSY PC3200 (chyba ze znajdziesz gdzies PC2700 na 6ns WINBONDACH). Mozna tez sie zastanowic nad PC2700 np.KINGSTONE na kosciach INFINEONA (produkowanych przez HYNIXA :wink: ) powinny leciec w okolicach 400mhz (slabsze timingi ale duuzo nizsza cena).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o TwinMOS'ach kraza rozne opinie - a o HyperX'ach nikt jeszcze zle nie mowil - sam mialem Kingstony PC266 CL 2.5 - i chodzily bez problemu na 160 (320) CL2 i najagrysywniejsze timingi - wiec polecam marke Kingston z doswiadczenia :P

HMMM

Ja od rana przegladam to forum w poszukiwaniu informacji o pamiatkach i bardzo duzo ludzi narzeka na kingstony - wiec sie wacham

Aha moze mi ktos wytlumaczyc co to sa te timingi lub dac linka gdzie to jest opisane po polskiemu :D i jakie sa najlepsze te timingi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsze timingi sa najnizsze - to sa opoznienia w cyklach zegarowych przed jakas operacja (RAS to CAS lub inne) - po prostu niektore pamieci wyrabiaja a niektore nie :) - a co do kingstonow - to nie widzialem na forum krytyki - tak jak przegladalem to wiara radzi hyperx - a o twinmosach roznie - jeszcze wspomina sie o Geil'ach - ze dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsze timingi sa najnizsze - to sa opoznienia w cyklach zegarowych przed jakas operacja (RAS to CAS lub inne) - po prostu niektore pamieci wyrabiaja a niektore nie :) - a co do kingstonow - to nie widzialem na forum krytyki - tak jak przegladalem to wiara radzi hyperx - a o twinmosach roznie - jeszcze wspomina sie o Geil'ach - ze dobre :)

Kingstony inne niz HX to loteria (zalezy na jakich kosciach wezmiesz) GEiL PC3200 VALUE i TWINMOSY PC3200 to bardzo dobre pamieci choc bez rewelacji. Kingstony na kosciach KINGSTONE omijaj szerokim lukiem. HX PC3000 chodza na najostrzejszych timingach i napieciu 2.75v na 410mhz (testowalem je u siebie i sa ok) Geil tak jak pisalem wczesniej a na 2.5-3-6-3-2 wycisnalem z nich 450mhz-napiecie 2.95v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...