GiKeR Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Chce kupic Athlona XP 1700+ (tego z tych serii z tego roku np 0309 ) do tego EPOX 8RDA i moje pytanko brzmi Jakie kupic do tego pamieci tzn firma/mhz ale nie najdrozsze i jakie chclodzenie kupic na procka ( nie wodne i nie takie najdrozsze) Na 100% bede chcial sobie troszke to pokrecic :D taq do 2,4Ghx :D Wszystkim z gory dziekuje za odpowiedzi i sugestie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Kingston HyperX maja dobry stosunek jakosci do ceny - i maja radiatory w standardzie. Kup 8RDA+ :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Coolerow temat to temat rzeka, ale jak nie chcesz wydac duzo $$$ to qp sobie Spire Falcon Rock II z miedzianym rdzeniem. Bylo o nim sporo na forum. Jak masz duzo $$$ to of course TT Volcano 7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 plyta : 8RDA+ pamiecie : HyperX Cooler : Spire Falcon Rock II lub Volcano 7+ w zaleznosci od kaski :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 popierwam kup spire !! :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 o pamiatkach to chyba juz wiesz wszystko,a jesli chodzi o coolerek to moze Jamicon JMC1730BP za jakies 65 pln,ja na takim mam z1700 2600Xp i max t ok46 - 47C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Na 100% bede chcial sobie troszke to pokrecic taq do 2,4Ghx :D Powodzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 A te HyperX to jakie 333 czy 400 ?? :D A jaq nie te HyperX to jakie inne ewentualnie :D ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 płyte polecam ECS L7S7A2 :D zwłaszcza że jest smiesznie tania ;) chyba że chcesz mieć dokładnie to samo tylko 2,5 raza drożej to kup EPOXa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Cooler : niebierz wrzyciu volcano7+. Jest straszliwie glosny i drogi(150zl) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 plyta : 8RDA+ pamiecie : HyperX Cooler : Spire Falcon Rock II lub Volcano 7+ w zaleznosci od kaski :D No co malpujecie. Nic Wam do glowy nie przychodzi. :lol: :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Czyli mam sobie sprawic Volcano 7+ - ale czy nie bedzie startowal komp jaq helikopter ?? :D A jakie pamieci?? (nie za drogie) 1. HyperX ? 2. TweeMos ? 3. GaiL ? I ile MHz 333 czy 400 ?? Sorki ze takie lamerskie pytania ale jestem zielony jezeli chodszi o overclocking :( nigdy nic nie podkrecalem bo zawsze kupowalem conajmniej jeden element ktory mi nie pozwalal :( :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 HyperX najbardziej sie oplaca kupic PC370 - bo PC400 strasznie drogie a i tak 370 bez problemu pojda na 400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Kup FalconRocka II bo dobry i cich cooler za nieduze pieniadze!!! Ale z pamieciami to lepiej TwinMOSy 400 a jak masz mozliwosc wybory to szukaj takich na kostkach Winbond 5ns ( ewentualnie Mtec 5ns ) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 o TwinMOS'ach kraza rozne opinie - a o HyperX'ach nikt jeszcze zle nie mowil - sam mialem Kingstony PC266 CL 2.5 - i chodzily bez problemu na 160 (320) CL2 i najagrysywniejsze timingi - wiec polecam marke Kingston z doswiadczenia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Volcano 7+ do wydatek 130-160 zł ( zależnie od miejsca zakupu) Ma trzy prędkości obrotowe z regulatorem obrotów. Jak dasz na maksa ( ponad 6000 obr/min) to chodzi całkiem głośno, ale jeszcze można to znieść). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Jezeli chodzi o kulerek to polecam to co mam w podpisie czyli SK-6 THERMALRIGHTA z DELTA fakt ze wentyl jest zaje**scie glosny ale zawsze mozna (tak jak ja ) sprawic sobie regulator obrotow (np.FAN MATE ZALMANA) i na najnizszych obrotach rozkoszowac sie niczym nie zmacona cisza a w upalne dni czy przy szczegolnie ostrym O/C podkrecic obroty:) A co do pamieci to z w/w najlepsze beda HYPER-X PC3000, jezeli nie zalezy Ci na super ostrych timingach to GEiL PC3200 VALUE (mam puszczone na 195 2-2-5-3-1 2.75v) lub TWINMOSY PC3200 (chyba ze znajdziesz gdzies PC2700 na 6ns WINBONDACH). Mozna tez sie zastanowic nad PC2700 np.KINGSTONE na kosciach INFINEONA (produkowanych przez HYNIXA :wink: ) powinny leciec w okolicach 400mhz (slabsze timingi ale duuzo nizsza cena). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja mam u siebie Volcano 7+ na 5V!!! Tak dobrze czytacie - ma 2500-2600 obrotow - na procu jak w opisie mam 37-39 stopni :D - cisza i spokoj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 o TwinMOS'ach kraza rozne opinie - a o HyperX'ach nikt jeszcze zle nie mowil - sam mialem Kingstony PC266 CL 2.5 - i chodzily bez problemu na 160 (320) CL2 i najagrysywniejsze timingi - wiec polecam marke Kingston z doswiadczenia :PHMMM Ja od rana przegladam to forum w poszukiwaniu informacji o pamiatkach i bardzo duzo ludzi narzeka na kingstony - wiec sie wacham Aha moze mi ktos wytlumaczyc co to sa te timingi lub dac linka gdzie to jest opisane po polskiemu :D i jakie sa najlepsze te timingi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 najlepsze timingi sa najnizsze - to sa opoznienia w cyklach zegarowych przed jakas operacja (RAS to CAS lub inne) - po prostu niektore pamieci wyrabiaja a niektore nie :) - a co do kingstonow - to nie widzialem na forum krytyki - tak jak przegladalem to wiara radzi hyperx - a o twinmosach roznie - jeszcze wspomina sie o Geil'ach - ze dobre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 najlepsze timingi sa najnizsze - to sa opoznienia w cyklach zegarowych przed jakas operacja (RAS to CAS lub inne) - po prostu niektore pamieci wyrabiaja a niektore nie :) - a co do kingstonow - to nie widzialem na forum krytyki - tak jak przegladalem to wiara radzi hyperx - a o twinmosach roznie - jeszcze wspomina sie o Geil'ach - ze dobre :)Kingstony inne niz HX to loteria (zalezy na jakich kosciach wezmiesz) GEiL PC3200 VALUE i TWINMOSY PC3200 to bardzo dobre pamieci choc bez rewelacji. Kingstony na kosciach KINGSTONE omijaj szerokim lukiem. HX PC3000 chodza na najostrzejszych timingach i napieciu 2.75v na 410mhz (testowalem je u siebie i sa ok) Geil tak jak pisalem wczesniej a na 2.5-3-6-3-2 wycisnalem z nich 450mhz-napiecie 2.95v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...