Skocz do zawartości
labo

Ile Podtrzyma Ups 300 Wat Urzadzenie 30 Watowe?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanie, moze dla niektorych glupie:)

jesli ups ma parametr 300 watt, i podtrzymuje 10 minut,

to jesli podlacze urzadzenie ktore pobiera tylko 30 wat, to ten zasilacz mi podtrzyma 300/30=100 x 10 minut czyli powienen podtrzymac 1000 minut?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam pytanie, moze dla niektorych glupie:)

jesli ups ma parametr 300 watt, i podtrzymuje 10 minut,

to jesli podlacze urzadzenie ktore pobiera tylko 30 wat, to ten zasilacz mi podtrzyma 300/30=100 x 10 minut czyli powienen podtrzymac 1000 minut?

pozdrawiam

Oj z matematyką na bakier ktoś jest.

300/30=10x10=100.

Aby móc spekulować nt. czasu podtrzymania, najlepiej znać pojemność akumulatora z danego ups'a i na tej podstawie liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes w błedzie ...

Takie urzadzenie na biegu jałowym z akumulatora ciagnie nawet 1.5 ampera a w takich ups aku sa srednio 7Ah..

+ 30W czyli 2.5A X12V =30W ( licze to dla 100% sprawnosci co i tak jest nierealne )

Jakies suma sumarum około 2 godzin... ale i na tyle bym nie liczył...

Zapomnieliscie o sprawnosci urzadzenia... no i Watt czy Volto Amper a to juz kompletnie co innego ... a czesto podawane jest w jednosce VA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi