cih Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam, Mam płytę główną M2N32 WS Professional wczoraj kupiłem do niej procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ włożyłem odpalam kompa płyta nie rozpoznała procesora więc włożyłem stary procesor ściągnąłem najnowszy bios ze strony asusa 2001 zrobiłem update i odpalam bios rozpoznaje procesor bez problemu ale jak zaczyna startować Windows komputer się albo zawiesza albo wyłącza najdalej udało mi się dojść do okna logowania Windowsa ps. co jest powodem ustawienia w biosie mam na default nic nie zmieniałem czy trzeba przeinstalować Windowsa i będzie git czy problem tkwi gdzie indziej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Jaka to wersja tego Athlona ? 125W, czy 89W ? Jaki masz zasilacz, może nie daje rady z nim. Po zmianie CPU nie musiałem re-instalować systemu, bo wsio działało. Tylko wydajność była dziwnie niska, więc jednak zrobiłem re-install systemu- było od razu lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Technologia 0.065 czyli 89W zasilacz Chieftec 400W powinien pociągnąć moim zdaniem ? Karta graficzna 8800GT jeden dysk jeden napęd dwie kości pamięci po 1GB więc zestaw nie jest zbyt rozbudowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Radiator dobrze założony? Stery od AMD zainstalowane,tak? to odinstaluj. Format ostatecznie. Jaki to chieftec? Edytowane 12 Grudnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Z technicznego punktu widzenia procesor powinien chodzić na w/w płycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Tak. Na moje oko uszkodzona płyta główna. -> odsyłaj na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Tak. Na moje oko uszkodzona płyta główna. -> odsyłaj na gwarę. W wcześniej miałem na tej płycie AMD Athlon 64 X2 4200+ 1MB 2,2GHz i śmigał bez problemu aż miło więc to chyba nie wina płyty ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Wczoraj sprawdziłem zasilacz tz podmieniłem na inny 560 W niestety dalej bez zmian :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Clear CMOS biosu robiłeś zworką oczywiście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Clear CMOS biosu robiłeś zworką oczywiście? Zworką nie robiłem ale w biosie dawałem setup default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zrób reinstal systemu najlepiej. Ja po przesiadce z sempa 3k+ na athlona z podpisu też od razu robiłem formata bo mimo iż system widział procesor normalnie i niby korzystał z 2 rdzeni to wydajność była na poziomie semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zrób reinstal systemu najlepiej. Ja po przesiadce z sempa 3k+ na athlona z podpisu też od razu robiłem formata bo mimo iż system widział procesor normalnie i niby korzystał z 2 rdzeni to wydajność była na poziomie semprona. Miałem ponad 10 różnych procesorów na jednej płycie AM2 i nigdy nie musiałem robić reinstalki systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...